elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Reobrin les platges del Puig després de quatre dies tancades per un abocament d'origen desconegut

Reobrin les platges del Puig després de quatre dies tancades per un abocament d'origen desconegut
  • Els arenals han romàs quatre dies amb bandera roja i el bany prohibit

L'Ajuntament del Puig ha comunicat fa escassos minuts la reobertura de les platges afectades per un abocament d'origen desconegut que va obligar al seu tancament dissabte passat. La bandera roja ha onejat durant quatre dies a les platges de Medicalia, Puig Val, Antic Barri de Pescadors i Els Plans.

El consistori ha informat que els primers resultats de les analítiques d'Aigües de València (Global Òmnium) i són bons, per tant s'obri de nou al bany els arenals afectats.

"Pel que sembla, la toxicitat de l'aigua no supera els mínims tolerats, la substància és de caràcter orgànic i soluble en dissolvent orgànic, tant des de l'empresa com des de l'Ajuntament hem confirmat que no queden restes del residu" han indicat des de l'Ajuntament.

Dissabte passat l'Ajuntament comunicava l'aparició de “una substància blanca granulosa que arriba des de la mar cap a la costa, la qual cosa ens ha portat a prendre mesures preventives per a garantir la vostra seguretat i benestar a les nostres platges”.

Davant això, es va hissar la bandera roja en els arenals anteriorment citats, amb el que el bany va quedar terminantment prohibit.

Pujar