elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Puig de Santa Maria inaugura el seu Any Estellés en la 9ª Setmana de les Lletres

El Puig de Santa Maria inaugura el seu Any Estellés en la 9ª Setmana de les Lletres
  MÉS FOTOS
  El Puig de Santa Maria inaugura el seu Any Estellés en la 9ª Setmana de les Lletres - (foto 2)
  El Puig de Santa Maria inaugura el seu Any Estellés en la 9ª Setmana de les Lletres - (foto 3)
  El Puig de Santa Maria inaugura el seu Any Estellés en la 9ª Setmana de les Lletres - (foto 4)

  El Puig de Santa Maria es prepara per a una gran celebració literària amb la 9ª Setmana de les Lletres, que tindrà lloc del 20 al 28 d'abril de 2024. Este festival cultural anual, que coincideix amb el Dia del Llibre el 23 d'abril, servirà enguany per a donar el tret d'eixida en la localitat dels actes de celebració de l'Any Estellés, commemorant el centenari del naixement del poeta valencià Vicent Andrés Estellés.

  La Setmana de les Lletres s'obrirà amb un un taller de diorames per als més joves, seguit de la presentació en concert del nou disc del pianista Antonio Fontales, "Just a dreamer". El 22 d'abril, els escolars tindran l'oportunitat de participar en un taller de creació literària i s'obrirà el Centre d'interés Estellès, un espai a la Biblioteca municipal per donar a conèixer l’obra del poeta valencià.

  El Dia del Llibre estarà marcat per una exposició sobre la Generació del 27 del Col·legi Waldorf i el lliurament de roses roges a la Biblioteca Municipal a  totes les persones que s'enduguen un llibre. Seguidament, el 24 d'abril, Manel Alonso presentarà el llibre "L'Essència de l'Arbre", amb la presència de l'autora M.Carme Arnau Orts.

  Les activitats continuaran el divendres 26 amb tallers d'animació a la biblioteca, una xerrada al centre cultural La Marina entre l'escriptor Enric Fink i el periodista Vicent Garcia Devís sobre l'Estellés més íntim  i sobre la seua vessant més desconeguda com a corresponsal de guerra i la inauguració de l'exposició "Cronista de records i d'esperances". 

  El 27 d'abril, el Mercat del Llibre s'inaugurarà amb una cercavila de l'Escola de Tabal i Dolçaina, la presentació del llibre “Noruega” amb la presència del seu autor Rafa Lahuerta, així com d’una biografia d’Estellés  a càrrec del cantant Pau Alabajos, seguida d'una actuació del músic de Torrent  i un concert de la Unió Musical Santa Maria del Puig.

  El Mercat continuarà l’endemà, pel matí, amb l'actuació musical de Versonautas, la presentació de la novel·la juvenil "Helena" per Jesús Mollà i  el lliurament dels tradicionals premis literaris Dragó del Puig, Conte i la Beca d’Estudis. Per la vesprada s’inaugurarà l’exposició escultòrica “L’art de les paraules” i es representarà a La Marina l'obra de teatre de Carles Alberola " L'ultim ball". La  Setmana tancarà amb un concert de la Coral Julio Ribelles.

  L'Any Estellés és una iniciativa de l'Ajuntament del Puig per a promoure la figura d'Estellés i la literatura en valencià. L'alcalde Vicent Porta ha destacat la importància d'esta commemoració “en una localitat tan significada històrica i simbòlicament com El Puig”.

  El programa d'activitats inclou representacions escèniques, recitals de poesia, exposicions, conferències i tallers que aniran tenint lloc al llarg de l’any amb l'objectiu d'apropar l'obra d'Estellés a tots els públics. El Puig forma part del projecte "Estellés als Pobles", que uneix 40 municipis i 3 universitats valencianes en la celebració del centenari del poeta.

  Pujar