elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Puig de Santa Maria continua liderant la gastronomia de l'Horta Nord amb la XIV edició de les Jornades Gastronòmiques

El Puig de Santa Maria continua liderant la gastronomia de l'Horta Nord amb la XIV edició de les Jornades Gastronòmiques
  • La proposada culinària ofereix una combinació de gastronomia, visites guiades, música i tallers culinaris

MÉS FOTOS
El Puig de Santa Maria continua liderant la gastronomia de l'Horta Nord amb la XIV edició de les Jornades Gastronòmiques - (foto 2)

De l'1 al 25 de juny es podrà gaudir de la XIV edició de les Jornades Gastronòmiques del Puig, una cita anual que s'ha fet imprescindible a València i que fomenta la Gastronomia Mediterrània i Saludable, amb la confecció de menús innovadors i de qualitat, partint de receptes tradicionals que afavoreixen una alimentació sana i equilibrada.

Els hostalers del Puig aposten així per la restauració basada en l'ús de verdures i fruites de temporada i productes amb denominació d'origen Comunitat Valenciana. Enguany es vol posar en valor als proveïdors locals dels establiments hostalers, que faciliten els productes necessaris per a elaborar les receptes de cada dia: pastisseria Frener, la Fruiteria Santa Maria, carnisseria Piquer Porta, entre altres.

En aquesta edició participen sis restaurants: Huerto de Santa Maria, Alhacena, Arrocería Noray, restaurante l’Horta, Gastrobar Anavi y el L’Aigua Fresca del Artillero, amb menús des de 20 euros, que ofereixen una cuina que fusiona tradició i innovació i que preparen uns xefs en constant evolució.

Destaquen proposades com “la paella de cangrejo azul”; “arroz bombita de Molí de Roca con pato y orejones de albaricoque”, “humus de garrofón, crudites de nuestra huerta y chips de chirivía”, “sepia encebollada con sobrasada y miel”; “croquetas crujientes de rabo de toro”, “flan de cazalla con helado de clementina”.

Les Jornades donen suport als productes de Denominació d'Origen Comunitat Valenciana, arrossos, olis, vins, etc i estan adherides a la marca gastronòmica L’Exquissit Mediterràni impulsada per Turisme Comunitat Valenciana.

Amb la XIV edició de les jornades, es proposa la combinació de Menú+ruta turística que mostra la importància del municipi en la història valenciana. Per això, des de l'àrea de Turisme es proposen les següents rutes: La petjada de Jaume I al Puig; Ruta Teatralitzada “L'espasa perduda de Jaume I”; Cavallers i princeses; Refugis i Trinxeres; Cartuja d´Ara Christi, el Reial Monestir de Santa María del Puig i el Museu de la Impremta i les Arts Gràfiques.

Les rutes tenen aforament limitat i és imprescindible reservar prèviament en el telèfon/whatsapp 607229715; www.elpuigturistico.net

D'igual manera, s'han organitzat tallers de cuina saludable i rica dirigits als més joves, amb la finalitat de promoure una alimentació sana i equilibrada. Quant a la proposta cultural, el diumenge, 4 de juny, actuarà el quartet Andrés Belmonte en la Muntanya del Castell.

Pujar