elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un municipi valencià exposarà el llibre més xicotet i la revista més gran del món

Un municipi valencià exposarà el llibre més xicotet i la revista més gran del món
  • El dissabte 28 d'octubre es podran veure per primera vegada estes dues peces excepcionals pel Dia de la Impremta

MÉS FOTOS
Un municipi valencià exposarà el llibre més xicotet i la revista més gran del món - (foto 2)
Un municipi valencià exposarà el llibre més xicotet i la revista més gran del món - (foto 3)

El Puig de Santa Maria es prepara per a un esdeveniment cultural extraordinari el proper dissabt.e 28 d'octubre, en el qual podran vore’s juntes per primera vegada dues peces excepcionals: el llibre més menut i la revista més gran del món. L'esdeveniment, organitzat pel Senado del Museo de la Imprenta y las Artes Gráficas i l’Ajuntament del Puig, amb la col·laboració de la Direcció General de Cultura de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat valenciana, promet una immersió en la història i l'evolució de la impressió

El proper dissabte 28 d'octubre, el municipi del Puig de Santa Maria celebrarà el 3er Dia de la Impremta. Este esdeveniment cultural oferirà als assistents una oportunitat excepcional per explorar la història i l'evolució de la impressió.

La seu d'esta jornada serà el Museu de la Imprenta i les Arts Gràfiques, ubicat en el monestir del Puig de Santa Maria, on els visitants tindran l'oportunitat d'admirar dues peces excepcionals. La primera és el llibre més menut del món, que conté el Pare Nostre en set idiomes diferents i és un exemplar de tan sols 5mm. Este llibre està enquadernat en pell negra amb una creu daurada a la portada i es presenta dins d'una caixa menuda amb una lupa. 

En contraposició, els visitants podran maravellar-se davant de la revista més gran del món, un exemplar reconegut pel Guiness World Record, amb una superfície impressionant de 8,45 metres quadrats. Esta revista, editada per PressGraph MediaGroup, va ser donada al Museu de la Imprenta i les Arts Gràfiques l'any 2020. 

La inauguració del 3er Dia de la Impremta tindrà lloc a les 11 hores, amb la presència  de Vicent Porta Carreres, alcalde del Puig de Santa Maria, Sergio Arlandis López, director general de Cultura de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esports de la Generalitat valenciana, i Aránzazu Guerola Inza, presidenta de l'associació Senado del Museo de la Imprenta y las Artes Gràficas.. 

A continuació, es farà el lliurament dels premis del segon concurs escolar de dibuix "Senado del Museo de la Imprenta", en el qual han participat alumnes de diversos centres educatius del municipi. Les obres presentades seran exposades durant la celebració del Festival Gutenberg. 

Els assistents podran gaudir d'un recorregut pel museu, on podran conéixer diferents aspectes de la història i l'evolució de la impremta i les arts gràfiques. 

Entre d’altres, podran vore la posada en funcionament de la màquina Heidelberg, que enguany compleix 100 anys. També hi haurà una vitrina amb exemplars d'impressors valencians dels segles XVIII i XIX, cedits per l'Ateneu Mercantil de València, i un expositor amb fullets de la Biblioteca Històrica de la Universitat de València, on es conserva l'únic exemplar conegut de Les Trobes, el primer llibre imprès de caràcter literari de tota la península.   

A més, des de les 11 fins a les 13 hores, s'imprimirà a la premsa de Gutenberg un gravat seriat de l'artista local Carmen Garcia al·lusiu al Puig, Ciutat Lectora, que s'obsequiarà a totes les persones assistents.

L'Ajuntament del Puig, l'associació Senado del Museo de la Imprenta  i la Direcció General de Cultura de la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esports de la Generalitat valenciana conviden a tots els ciutadans i ciutadanes a participar en esta jornada cultural i artística, que pretén reivindicar el valor i la importància de la impremta com a mitjà de comunicació i expressió. 

Pujar