elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament del Puig i l'AFEP acorden mesures per a la gestió de les colònies felines

  En una reunió clau celebrada recentment, l'Ajuntament del Puig i l'Associació Felina d'Esterilització del Puig (AFEP) han acordat un pla d'acció conjunt per al control i la cura de les colònies felines de la localitat. Marc Oriola, regidor de Benestar Animal i Seguretat Ciutadana, ha estat present en la trobada amb membres de l'AFEP per a tractar la situació actual i establir les bases d'una col·laboració efectiva.

  El protocol d'actuació acordat s'ajustarà a les directrius de la Llei de Benestar Animal a nivell nacional i autonòmic, i servirà com a fonament per a l'elaboració d'una futura ordenança municipal. Esta ordenança tindrà com a objectiu regular les activitats relacionades amb les colònies felines i garantir el seu benestar.

  A més, s'ha previst la realització de campanyes de sensibilització en col·laboració amb l'AFEP, amb l'esperança d'incrementar la consciència ciutadana sobre la importància de cuidar estos animals. L'Ajuntament ha reforçat el seu compromís amb esta causa mitjançant l'augment de la subvenció i la creació d'una nova partida pressupostària específica per a esta finalitat.

  L'AFEP, amb el suport de l'Ajuntament, continuarà amb la seua tasca d'alimentar i cuidar les colònies, així com de capturar els felins per a la seua esterilització. L'objectiu a curt i mig termini és estabilitzar les colònies felines i aconseguir que estes vagen disminuint de manera controlada.

  Des de l'Ajuntament i l'AFEP, es fa una crida a la col·laboració i al civisme de la ciutadania per a facilitar esta tasca. Es preveu també el desplaçament de colònies que es troben a prop de zones residencials per a minimitzar les molèsties al veïnat.

  Per a aquells ciutadans i ciutadanes que desitgen col·laborar amb l'AFEP, poden posar-se en contacte a través de l'adreça de correu electrònic afep2014@outlook.con. Es recorda que només les persones autoritzades per l'Ajuntament i l'AFEP poden alimentar les colònies, i que l'alimentació ha de ser exclusivament menjar sec.

  Pujar