elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un nou centre d'interpretació del monestir del Puig i programes per a donar-se el 'Sí que vull", propostes del Puig en Fitur

Un nou centre d'interpretació del monestir del Puig i programes per a donar-se el 'Sí que vull", propostes del Puig en Fitur

  El Puig de Santa María ha presentat en la Fira Internacional de Turisme de Fitur el seu nou pla que pretén revolucionar el seu turisme.

  El tinent d'alcalde i regidor del municipi valencià, Marc Oriola, ha presentat l'innovador pla de sostenibilitat turística en FITUR este divendres. Així, ha explicat com amb el pla "Transició 360é", amb un pressupost de 2.172.000 euros i el suport de la Unió Europea, "aspirem a convertir-nos en un municipi turístic d'excel·lència".

  Tal com va explicar en una entrevista amb el periodic.com, l'objectiu no és un altre que modernitzar el seu turisme digitalitzant-lo, al mateix temps que es potenciaran els seus atractius més enllà del ''sol i platja", com són la creació del Centre d'Interpretació de Jaume I en el Monestir de Santa Maria del Puig, i programes innovadors com "Sí, vull al Puig" per a bodas i esdeveniments.

  Unes altres de les propostes són el Club de producte gastronòmic "Assaborix El Puig", millores en la qualitat de les platges, la promoció de la mobilitat elèctrica amb la instal·lació de punts de recàrrega i un Pla de senyalització intel·ligent i accessible, entre altres.

  Així, el municipi costaner apostarà per un turisme 'Slow', és a dir, sostenible i accessible, al mateix temps que posa en valor la seua riquesa cultural, desconeguda encara per a molts, que inclou monuments emblemàtics com el Monestir de Santa María del Puig, el Castell de Jaume I (que la Diputació té projectat rehabilitar), la Torre de Guaita i el conjunt de Refugis i Trinxeres. A més, el municipi alberga el Museu de la Impremta i les Arts Gràfiques, el primer a Espanya i el segon més important d'Europa, amb una rèplica de la premsa de Gutenberg i un taller d'impremta del segle XV.

  D'altra banda, per als amants de la naturalesa, El Puig oferix rutes per diversos ecosistemes naturals, com l'horta, la marjal, les dunes i la muntanya, permetent als visitants gaudir de la rica biodiversitat i paisatges que s'obrin a la Mar Mediterrània.

  Amb cinc platges al llarg del seu litoral, El Puig garantix opcions tant d'arena com de pedres, totes elles equipades amb dutxes, passarel·les, servici de vigilància i instal·lacions lúdiques per als més xicotets. A més, el municipi s'enorgullix del seu compromís amb la gastronomia mediterrània saludable, destacant la iniciativa del Club de producte Gastronòmic "Assaborix el Puig".

   

  Pujar