elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vols participar en el festival de curts XS Puçol… i no sols com a espectador?

Vols participar en el festival de curts XS Puçol… i no sols com a espectador?
  MÉS FOTOS
  Vols participar en el festival de curts XS Puçol… i no sols com a espectador? - (foto 2)
  Vols participar en el festival de curts XS Puçol… i no sols com a espectador? - (foto 3)
  Vols participar en el festival de curts XS Puçol… i no sols com a espectador? - (foto 4)

  Encara que la base del 12é festival XS Puçol és la competició oficial de curts nacionals o autonòmics, des de fa anys el certamen aposta per la participació directa en la secció express (48 hores per a crear un curt) i enguany, a més, posa en marxa una nova secció dirigida als joves alumnes dels instituts a través de TikTok. Les inscripcions per a estes dues seccions estan obertes del 20 de setembre al 6 d'octubre.

  XS Puçol complix 12 anys i continua apostant per noves idees per a portar al públic a l'Espai Jove l'últim cap de setmana d'octubre.

  «Esta edició hem batut el rècord de participants», afirma Javier Navío, director del certamen. «Al comité de selecció ens ha tocat veure 914 curts per a decidir els 70 que passaven a la següent fase, entre els quals el jurat ha seleccionat els 15 títols finalistes que es projectaran el 27 i 28 d'octubre en les quatre sessions a concurs».

  Quatre sessions d'una hora on es donen cita directors consagrats, intèrprets famosos i idees innovadores que podràs gaudir gratis a l'Espai Jove. En alguna de les sessions, representants dels títols participants realitzaran una presentació abans de la projecció.

  A més, el diumenge 29 d'octubre es projecten els guanyadors de les diferents seccions en la gala de clausura i, si t'agrada el cinema, pots xarrar amb els premiats i descobrir com han aconseguit rodar les seues obres, com han aconseguit intèrprets de primera fila o quins són els seus projectes futurs.

  Però XS Puçol no compta només amb la teua presència com a espectador. La regidoria de Joventut també vol que et poses a la feina.

  Per a això t'oferix dos seccions en les quals et pots inscriure a partir del 20 de setembre.

  La primera és Xpress i ja porta dos lustres estrenant microcurts en la pantalla gran. La premissa és senzilla: el teu grup té 48 hores per a escriure, gravar, editar i enviar un curt de 2 minuts que incloga un element clau que l'organització et revelarà en l'últim moment.

  Tot això els dies 21 i 22 d'octubre, una setmana abans del festival. Durant eixa setmana, el jurat veu els treballs i tria els guanyadors… però tots els participants es projecten a l'Espai Jove a l'inici de la gala de clausura, el dia 29. Sí, el teu curt s'estrena en gran. No ho oblides, ja està oberta la inscripció.

  La segona és la gran novetat d'enguany: TikTok arriba al festival i el fa de la mà dels instituts de Puçol, perquè en esta primera edició participa l'alumnat de Virgen al Pie de la cruz i l'Institut de Secundària local. Joves estudiants de cicles, 3r i 4t d'ESO o Batxillerat amb ganes de comptar coses a la seua manera, agafen el mòbil i ens conten les seues històries.

  Ara és el moment de demostrar que el teu amor pel cinema va molt més enllà d'un refresc i un pot de roses… però no te'l penses molt, la inscripció ja està oberta.

  Inscripció en la secció Xpress

  Inscripció en la secció de TikTok

  Pujar