elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

VIDEO | Detinguts els sicaris que van intentar assassinar a un empresari de Puçol

Detinguts els sicaris que van intentar assassinar a un empresari de Puçol
Detinguts els sicaris que van intentar assassinar a un empresari de Puçol
  • Els assaltants van realitzar un primer tret que no va arribar a aconseguir-li al cap per escassos centímetres i quan es disposaven a realitzar un segon tret va accelerar ràpidament i va aconseguir fugir amb el seu vehicle

La Guàrdia Civil ha detingut a quatre persones, tres homes i una dona, integrants d'un grup criminal de sicaris que va tractar de matar a un empresari de la localitat de Puçol. Dos dels detinguts van disparar amb una arma de foc des d'una motocicleta a la víctima, que va aconseguir eixir il·lesa, mentre que un tercer va donar cobertura des d'un vehicle i la dona va ocultar l'arma.

L'intent d'assassinat va tindre lloc el mes de desembre passat. Aquest empresari de Puçol va denunciar que en arribar a la seua empresa amb el seu vehicle i just en l'instant que obria la porta del conductor per a baixar-se, dues persones que circulaven en una motocicleta van parar a la seua altura i sense mediar paraula li van apuntar amb una arma de foc. Els assaltants van realitzar un primer tret que no va arribar a aconseguir-li al cap per escassos centímetres i quan es disposaven a realitzar un segon tret va accelerar ràpidament i va aconseguir fugir amb el seu vehicle.

La Guàrdia Civil es va personar en el lloc i va realitzar una inspecció ocular en la qual va trobar un casquet d'arma de foc curta de munició metàl·lica de percussió anular, calibre 22 i un projectil de plom, deformat després de l'impacte. Després de la seua recollida, custòdia i remissió es van analitzar en el departament de balística del laboratori de Criminalística de la Guàrdia Civil a València. Va donar principi llavors una doble investigació per a localitzar als responsables, així com esbrinar què va succeir.

Els agents van identificar la motocicleta usada que va portar a descobrir que es tractava d'un grup criminal de sicaris de nacionalitat colombiana assentat a les províncies de València i Girona.

Després de la reconstrucció policial dels moviments dels sospitosos, els guàrdies civils van esbrinar que durant tres mesos abans de l'intent d'assassinat, els tres homes detinguts van realitzar vigilàncies esporàdiques sobre la víctima i el seu entorn. L'objectiu era establir reconeixements de la zona, horaris i hàbits de la víctima així com vies d'accés, fugida i lloc idoni per a dur a terme el crim.

A partir d'aqueix moment l'equip investigador va centrar els seus esforços en la localització de l'arma, determinant que una quarta persona, la dona detinguda, era l'encarregada de donar cobertura a l'organització en l'ocultació de l'arma de foc. Aquesta persona rebia pagaments periòdics a través d'un intermediari per mitjà d'una aplicació de transferències immediates.

Aquest grup de sicaris anaven a cobrar 30.000 euros per l'execució de la víctima. De moment van rebre 15.000 euros com a avançament, no rebent la resta al no haver finalitzat l'encàrrec.

Assassinat pendent

Aquest grup tenia previst acabar amb èxit el seu crim el present estiu. En estar un dels integrants incapaç i convalescent per una recent operació mèdica, la resta de components ja havia buscat un sicari substitut que anava a viatjar des de Colòmbia.

Davant la imminent amenaça d'un nou atemptat contra la vida de la víctima i en nom de la seua protecció, la Guàrdia Civil ha detingut i desarticulat aquest grup per complet. Per a això s'han efectuat cinc registres en domicilis, dos en la localitat de Sollana (València) i tres a Figueres (Girona). En ells s'han localitzat i intervingut dues armes de foc curtes municionadas, una d'elles amb silenciador, així com una targeta de visita amb adreça i telèfon de l'empresa de la víctima, un pla manuscrit de la localitat de Puçol, la motocicleta emprada pels autors i el turisme que els donava cobertura.

En total són quatre detencions: tres homes i una dona, tots de nacionalitat colombiana, entre els 24 i 63 anys. Als tres homes se li imputen el delicte d'assassinat en grau de temptativa, pertinença a grup criminal i tinença il·lícita d'armes, mentre que la dona detinguda està acusada dels delictes de pertinença a grup criminal i tinença il·lícita d'armes.

La investigació és a càrrec del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Massamagrell, el qual va decretar l'ingrés a la presó provisional dels tres autors materials i la llibertat amb mesures cautelars de la quarta persona.

MÉS FOTOS
VIDEO |  Detinguts els sicaris que van intentar assassinar a un empresari de Puçol - (foto 2)
VIDEO |  Detinguts els sicaris que van intentar assassinar a un empresari de Puçol - (foto 3)
VIDEO |  Detinguts els sicaris que van intentar assassinar a un empresari de Puçol - (foto 4)
VIDEO |  Detinguts els sicaris que van intentar assassinar a un empresari de Puçol - (foto 5)
Pujar