elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vacuna't contra la grip si formes part dels grups de risc

  La campanya de vacunació antigripal ja ha començat a Puçol. Com en anys anteriors, poden vacunar-se tots els veïns que ho desitgen, però es recomana que s'administren la seua dosi corresponent els grups de risc formats per majors de 60 anys, xiquets amb problemes respiratoris, embarassades, malalts crònics i els professionals que tenen contacte amb ells. Altres mesures preventives contra aquesta malaltia són utilitzar un mocador d'usar i tirar a l'esternudar i llavar-se les mans, prendre begudes calentes, ventilar periòdicament les habitacions i evitar els locals tancats i carregats de fum.

  La grip és una malaltia respiratòria aguda que es caracteritza per la seua alta contagiositat i la seua aparició en forma d'epidèmies anuals. Per això, és aconsellable la vacunació de totes les persones de 60 anys o més; especialment, els que conviuen en institucions tancades.

  Les persones amb patologies cròniques són altre grup vulnerable, per la qual cosa també és recomanable que els menors de 60 anys que presenten un alt risc de complicacions derivades de la grip reben la seua dosi. Entre elles s'inclouen aquelles que pateixen malalties metabòliques, cardiovasculars, neurològiques o pulmonars. En aquest grup, es fa especial èmfasi en els que necessiten seguiment mèdic periòdic o que hagen sigut hospitalitzat l'any precedent.

  S'aconsella la vacunació de les dones embarassades en qualsevol trimestre de gestació, així com la de les persones que puguen transmetre la grip a aquelles que tenen un alt risc de patir complicacions, com a personal sanitari, estudiants en pràctiques en este tipus de centres o persones que proporcionen cures domiciliàries a pacients amb aquesta vulnerabilitat o majors , entre altres.

  La vacunació també és recomanable per a les persones que treballen en serveis públics essencials, com membres de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, bombers, serveis de protecció civil o aquells que formen part dels serveis d'emergències sanitàries.

  Quant a la vacunació enfront del pneumococ, va dirigida a persones majors de 18 anys que es troben en grups vulnerables com les persones amb risc de malaltia neumocócica o les seues complicacions degut a malalties cròniques, persones amb infecció per VIH simptomàtica o asimptomàtica i persones ancianes que viuen en institucions tancades.

  Respecte a aquest cas, només s'administrarà una dosi de revacunació en persones vacunades fa més de 5 anys en cas de tindre més de 65 anys i haver rebut per alguna indicació especial la primera dosi abans d'aqueixa edat, i persones amb alt risc d'infecció neumocócica greu.

  Pujar