elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tots els tests del Covid-19 realitzats a la Policia Local i Protecció Civil de Puçol han donat negatiu

Tots els tests del Covid-19 realitzats a la Policia Local i Protecció Civil de Puçol han donat negatiu
  MÉS FOTOS
  Tots els tests del Covid-19 realitzats a la Policia Local i Protecció Civil de Puçol han donat negatiu - (foto 2)
  Tots els tests del Covid-19 realitzats a la Policia Local i Protecció Civil de Puçol han donat negatiu - (foto 3)
  Tots els tests del Covid-19 realitzats a la Policia Local i Protecció Civil de Puçol han donat negatiu - (foto 4)

  Des de finals d'abril, l'Ajuntament de Puçol ha començat a passar el test del Covid-19 als treballadors que estan més exposats: primer va ser la Policia Local, després Protecció Civil i a continuació es passarà a la resta de treballadors municipals. També s'ha adquirit una màquina d'ozó per a desinfectar els vehicles i estades municipals. Este material no està subvencionat per cap administració i ha sigut comprat directament per l'Ajuntament.

  «Des de l'inici de l'estat d'alarma, la Policia Local compta amb ulleres, màscares, pantalles protectores i desinfecció dels vehicles després de cada torn de treball», apunta l'intendent cap Vicente Giménez. «Com a norma, cada setmana s'entrega un paquet de guants i dos màscares a cada treballador, a més del gel desinfectant».

  Seguint el protocol establit, cada torn finalitza amb la neteja i desinfecció a l'hora de fer el relleu: mànecs de les portes, teclats, telèfons, vehicles i instal·lacions de la prefectura municipal.

  A estes mesures de seguretat s'ha afegit, des del 30 d'abril, una màquina d'ozó per a desinfectar els diferents vehicles (Policia Local, Brigada Municipal, Protecció Civil, notificadors), així com les instal·lacions municipals.

  Els tests adquirits per l'Ajuntament per a passar-los als treballadors municipals són del tipus serològic, que es realitzen prenent una mostra de sang: són ràpids, fiables i permeten detectar a aquells que tenen anticossos i, per tant, als quals són immunes al Covid-19.

  Les proves realitzades durant els primers deu dies a la Policia Local i Protecció Civil han donat negatiu en tots els treballadors.

  «Que no hi haja en l'actualitat nous casos és una bona notícia que demostra que estem fent les coses correctament», finalitza l'intendent. «Hem arribat a tindre tres policies en quarantena, però dos d'ells ja s'han reincorporat al treball i el que falta confiem que ho farà pròximament».

  Pujar