elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tota la informació sobre Puçol en el teu mòbil a través de vídeos i del whatsapp

Tota la informació sobre Puçol en el teu mòbil a través de vídeos i del whatsapp
  MÉS FOTOS
  Tota la informació sobre Puçol en el teu mòbil a través de vídeos i del whatsapp - (foto 2)
  Tota la informació sobre Puçol en el teu mòbil a través de vídeos i del whatsapp - (foto 3)
  Tota la informació sobre Puçol en el teu mòbil a través de vídeos i del whatsapp - (foto 4)

  Dos nous mitjans de comunicació ha posat en marxa el Departament de Comunicació de l'Ajuntament de Puçol al novembre, ambdós pensats perquè qualsevol veí estiga al tant de tot des del seu mòbil: És Puçol en Moviment (vídeos amb notícies breus subtitulades) i És Puçol en WhatsApp (llistes de difusió amb informació útil per a no perdre's cap acte: agenda, actualitat i emergències).

  Encara que Puçol disposa d'una àmplia xarxa de mitjans per a informar els veïns (periòdic Noticies de Puçol, tres webs —municipal, joventut i casa cultura—, fullets, cartells, mupis…) i, paral·lelament, altres canals perquè els veïns també puguen contactar amb l'Ajuntament (seu electrònica, portal de transparència, Facebook, Twitter, bústia de suggeriments…), la veritat és que en els últims anys hi ha una ferramenta que tots tenim sempre present: el mòbil.

  «Les millores que estem realitzant tenen molt present el mòbil, perquè és el que sempre portem damunt», explica la responsable de Comunicació, Lola Sánchez. «D'ací que este mes hàgem posat en marxa les videonotícies i el WhatsApp com dos nous mitjans per a mantindre els veïns sempre al dia. No es tracta de sobrecarregar d'informació, només el més important per a no perdre's res».

  És Puçol en Moviment es compon de vídeos de menys d'un minut, que es poden veure sense so perquè la informació va escrita en pantalla. Ideal per a conéixer algunes notícies bàsiques de la setmana en poc de temps i sense esforç.

  Estos vídeos no acompanyaran a totes les notícies que es publiquen al llarg de la setmana en la pàgina web municipal i en les xarxes socials (alhora que s'envien a premsa externa), sinó només a aquelles que es consideren més importants i que, al mateix temps, suposen la presència de més veïns en les imatges en moviment.

  A més de la seua distribució a través del Facebook És Puçol i del nou WhatsApp municipal, tots els vídeos es poden veure i descarregar en la secció En Moviment en la pàgina de YouTube de l'Ajuntament de Puçol.

  «I junt amb els vídeos, que es veuen quasi sense adonar-se, l'altra gran novetat a partir de l'1 de desembre és arribar als veïns a través del WhatsApp, això sí, només a aquells que han sol·licitat donar-se d'alta en el servici simplement enviat un missatge… i si alguna vegada decidixen que no els interessa, n'hi ha prou amb enviar un altre missatge per a donar-se de baixa», recorda Mery Cortell, la regidora de Modernització de l'Administració Pública, que va ser l'encarregada de presentar el projecte als distints departaments municipals que col·laboren en el projecte aportant la informació per a distribuir.

  Representants de la Policia Local, Urbanisme, Informàtica, Brigada Municipal d'Obres i Protecció Civil, junt amb l'alcaldessa i les regidores de Modernització i Urbanisme van realitzar una reunió de coordinació amb el Departament de Comunicació el passat 22 de novembre, per a establir els criteris a seguir perquè els avisos i emergències estiguen en el mòbil dels veïns subscrits com més prompte millor.

  És Puçol en WhatsApp funciona per llistes de distribució: qualsevol veí que estiga interessat a estar al dia agrega el número 610 170 900 a la seua llista de contactes, envia un WhatsApp a eixe mateix número amb la paraula “alta” i a partir d'ací rep informació diària.

  Agenda d'actes, notícies d'especial interés i emergències formen el menú, en el qual també s'inclouran cartells dels actes previstos o una selecció dels vídeos sobre notícies d'actualitat. Això sí, no és un mitjà en què el veí puga escriure, és una ferramenta només per a rebre informació.

  A partir de l'1 de desembre, si vols estar al tant d’allò que serà notícia i de l'últim, només has d'agregar el 610 170 900 a la teua llista de contactes i enviar un WhatsApp amb la paraula “alta”.

  Pujar