elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tornen els populars mercats ambulants de Puçol del dimarts i del dissabte, a partir del 2 de maig

Tornen els populars mercats ambulants de Puçol del dimarts i del dissabte, a partir del 2 de maig
  MÉS FOTOS
  Tornen els populars mercats ambulants de Puçol del dimarts i del dissabte, a partir del 2 de maig - (foto 2)
  Tornen els populars mercats ambulants de Puçol del dimarts i del dissabte, a partir del 2 de maig - (foto 3)

  Un pas més. Tornen els mercats ambulants als carrers Cid i Escorxador, el dimarts i el dissabte, els mercats ambulants. És la primera bona notícia de maig, poder eixir a comprar productes frescos i de primera necessitat. Això sí, amb accés limitat i amb les mesures de seguretat que hem de prendre sempre que isquem al carrer en estos moments. Per fi, podem comprar també en els mercats ambulants.

  El 24 d'abril, la Conselleria de Sanitat va publicar les condicions per a l'obertura dels mercats de venda no sedentària de productes de primera necessitat en la Comunitat Valenciana, durant l'estat d'alarma provocat per Covid-19.

  Des d'eixe moment s'han pres les mesures oportunes perquè els veïns puguem gaudir dels mercats ambulants situats entorn del carrer del Cid (els dimarts) i al costat del Mercat Municipal (els dissabtes), encara que amb alguns requisits nous.

  El mercat ambulant dels dimarts, comença el 5 de maig, estarà situat en diferents trams dels carrers Mallaeta, La Costera i Cid. Instal·lades les parades seguint les noves marques que s'han pintat en el sòl. L'entrada pel carrer Cid i cal mantindre la resta de mesures de seguretat que s'apliquen per a eixir de casa.

  El mercat ambulant exterior dels dissabtes, comença el 2 de maig, instal·lat al carrer Escorxador i l'entorn del Mercat Municipal.

  «Des de la Regidoria de Mercats considerem que és molt important iniciar l'activitat. En primer lloc, perquè diversificant l'oferta evitarem la massificació en grans superfícies. A més, considere que en un mercat a l'aire lliure i amb les mesures de seguretat que es prendran, serà més segur que comprar en qualsevol altre local tancat», apunta el regidor Rubén Vaquero. «Així mateix cal tindre en compte que el teixit del xicotet comerciant està sent danyat amb el confinament i està obertura ajudarà a recuperar-lo».

  Els mercats ambulants estaran oberts de 8 a 14 hores, en ells només es venen articles de primera necessitat (alimentació, higiene…) i hi haurà un control d'accés per a garantir que no es produïsquen massificacions.

  Els llocs de venda separats entre ells 6 metres, hi haurà vigilància dins de l'espai on se celebra el mercat ambulant, en l'entrada es disposarà d'un dispensador de desinfectant i serà d'obligat ús per a l'accés a l'espai de compra.

  Quant als veïns, recordem que és imprescindible respectar les normes de distanciament entre els assistents (dos metres), a més de l'ús obligatori de guants i màscara.

  Pujar