elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tisvol i l'Ajuntament de Puçol aposten per formar soldadors d'alumini

Tisvol i l'Ajuntament de Puçol aposten per formar soldadors d'alumini
  MÉS FOTOS
  Tisvol i l'Ajuntament de Puçol aposten per formar soldadors d'alumini - (foto 2)
  Tisvol i l'Ajuntament de Puçol aposten per formar soldadors d'alumini - (foto 3)
  Tisvol i l'Ajuntament de Puçol aposten per formar soldadors d'alumini - (foto 4)

  Juan Luis Martínez (gerent de Tisvol) i Lola Sánchez (alcaldessa de Puçol) han signat el 20 d'abril un conveni de col·laboració perquè els 10 alumnes del curs de soldador d'alumini realitzen les seues pràctiques en l'empresa local, atès que es tracta d'una formació àmplia (120 hores de teoria i de 80 a 180 hores de pràctiques) en una modalitat que compta amb una bona eixida laboral hui dia.

  Les visites que han realitzat l'alcaldessa Lola Sánchez i el regidor Enric Esteve a les diferents empreses situades en la població han permès, a més de conèixer el seu funcionament quotidià, constatar les manques que hi ha en el mercat… i una d'elles són els soldadors, atès que és molt difícil trobar joves formats en aquesta disciplina.

  Per açò, a la fi de febrer es va engegar un curs de formació per a deu soldadors impulsat per l'Ajuntament, amb un total de 120 hores de teoria impartides en les instal·lacions municipals del Espai Jove i en l'empresa Soldaval de Riba-roja. Una vegada finalitzada la formació teòrica, se signa aquest conveni per a iniciar les pràctiques.

  «I les pràctiques es van a realitzar en una empresa de la població, Tisvol, capdavantera en el sector de fabricació de volquetes per a camions», apunta Lola Sánchez. «Els deu alumnes aniran passant per Tisvol en diferents torns, amb un mínim de 80 hores; l'empresa haurà d'avaluar el seu nivell i els millors tindran un contracte d'ampliació de pràctiques fins a un total de 180 hores».

  Per a Juan Luis Martínez, col·laborar en aquest tipus d'iniciatives és una satisfacció perquè en part arreplega les inquietuds manifestades als representants municipals en la seua visita a l'empresa, a més «hui és difícil trobar gent jove disposada a formar-se a fons en un ofici, encara que hi haja bones perspectives d'aconseguir ocupació. A Alemanya, en canvi, és habitual l'acord de col·laboració entre empreses i centres formatius, perquè la teoria s'impartisca en universitats i les pràctiques es realitzen en empreses».

  Durant la signatura del conveni, ambdues entitats han parlat també de possibles col·laboracions en el futur, orientades a altres àmbits dins de la vida social i cultural de la població.

  Pujar