elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sant Silvestre solidària: gaudix en família mentre ajudes als malalts de Crohn

Sant Silvestre solidària: gaudix en família mentre ajudes als malalts de Crohn
  MÉS FOTOS
  Sant Silvestre solidària: gaudix en família mentre ajudes als malalts de Crohn - (foto 2)
  Sant Silvestre solidària: gaudix en família mentre ajudes als malalts de Crohn - (foto 3)
  Sant Silvestre solidària: gaudix en família mentre ajudes als malalts de Crohn - (foto 4)
  Sant Silvestre solidària: gaudix en família mentre ajudes als malalts de Crohn - (foto 5)

  Va nàixer com una proposta conjunta de la Junta Local Fallera i l'Ajuntament de Puçol: una Sant Silvestre no competitiva, sinó solidària, per a tota la família, una manera de gaudir el Nadal sense oblidar l'esport. Els últims dos anys havia organitzat la prova el Club Tripuçol i enguany torna als seus orígens, les falles, acompanyada d'una festa infantil per a anar calfant l'ambient.

  La regidoria d'Esports ha sigut l'encarregada d'impulsar esta nova edició d'una Sant Silvestre solidària, el 29 de desembre, que enguany dedica els 3 euros que dona cada participant a ACCU-València, l'Associació de Crohn i Colitis Ulcerosa, una d'eixes malalties rares el tractament de les quals és hui dia molt complicat.

  «L'esport és important durant tot l'any», assegura Pepa Deogracia, regidora d'Esports. «I en estes dates és un bon moment per a reunir grups d'amics i familiars, per la qual cosa és més fàcil aportar entre tots una ajuda per a una causa solidària, en este cas per a investigar sobre la malaltia de Crohn».

  Crohn és un tipus de malaltia intestinal inflamatòria que provoca la inflor dels teixits i la inflamació del tracte digestiu, la qual cosa es traduïx en dolors abdominals, diarrees, cansament, pèrdua de pes i malnutrició.

  Són molts els motius per a reunir la família i els amics i acudir el divendres 29 de desembre a la plaça Beato Ribera, on es donarà l'eixida a les 19 hores, i, després d'un recorregut pel nucli urbà —tranquils, no cal fer-lo corrent—, la meta en la mateixa plaça, enfront de l'Ajuntament.

  No és una carrera competitiva, però sí que hi ha premis… encara que no per als més veloços.

  Els guanyadors seran els que es presenten amb de la millor disfressa d'adults i també per als infantils, a més del premi al grup més nombrós.

  Perquè siga fàcil animar-se a participar, la venda es realitza en els casals fallers a 3 euros el dorsal. Però no ho deixes per a molt tard, perquè els 300 primers inscrits tenen premi: un capell de Papa Noel.

  La festa finalitza amb xocolate per a tots els participants una vegada hagen travessat la línia de meta.

  I perquè les famílies siguen puntuals, hi ha a més una festa pre-Cap d'Any abans de l'inici de la carrera, a les 18 hores, en la mateixa plaça enfront de l'Ajuntament.

  «Hem preparat una festa infantil ambientada en Nit de Cap d'Any: les campanades, animació i música, una pequedisco, perquè vengen a acompanyar als pares en esta carrera familiar», explica el regidor Carlos Esteve. «La plaça convertida en un espai familiar perquè puguen gaudir després tots junts de la carrera».

  Sant Silvestre arriba el dia 29 carregat de novetats: festa pre-Cap d'Any per als xiquets i carrera solidària per a tota la família. Si vols participar, pren nota dels horaris per a retirar els teus dorsals en els casals fallers:

  —Hostalets: dies 11, 12, 18 i 19, de 19 a 21 hores.

  —Molí de Vent: dies 11 i 13, de 18.30 a 20.30 hores.

  —Picaio: dies 11 i 18, de 17 a 19 hores.

  —Palau-La Torre: dies 13, 20 i 27, de 17.30 a 19.30 hores.

  —Antiga Muralla: dies 14 i 21, de 18 a 20 hores.

  Pujar