elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Sant Joan més trist en Puçol (sense encierro, sense desencaixonades, sense embolades)

El Sant Joan més trist en Puçol (sense encierro, sense desencaixonades, sense embolades)
  MÉS FOTOS
  El Sant Joan més trist en Puçol (sense encierro, sense desencaixonades, sense embolades) - (foto 2)
  El Sant Joan més trist en Puçol (sense encierro, sense desencaixonades, sense embolades) - (foto 3)

  Enguany no hi haurà encierro, ni bous a la vesprada, ni embolades a la nit. No sonaran les carcasses, ni la dolçaina, o tal vegada això últim sí. Les circumstàncies han fet que tota mena d'actes multitudinaris, sobretot els taurins, queden cancel·lats en estes dates tan entranyables del patró de Puçol.

  La principal causa són les mesures de seguretat per a evitar aglomeracions que pogueren produir contagis, que ens imposa la raó per a combatre el coronavirus, i a bon criteri, la comissió i l'ajuntament van decidir anul·lar-los i condensar els esforços en les festes del 7 de Setembre.

  No se celebrarà l'esperada Setmana Taurina amb el color i l'alegria de les seues penyes, les mateixes causes també han impedit la seua organització i celebració.

  Mentrestant, d'altra banda, la comissió d'Hostalets està jugant les seues últimes cartes per a la realització dels seus actes taurins, que tant de bo les circumstàncies ens siguen favorables i tornen els bous als nostres carrers amb el beneplàcit de Conselleria.

  Per la part que tots desitgem, la Comissió del 7 ja està treballant en què el pròxim 7 de Setembre tinguem bous al poble, si l'escenari i les condicions ho permeten. Tornarà a sonar l'himne, tornarà l'alegria, tornarà la festa, i tornaran els bous, perquè Puçol és Cultura de Bou.

  Este sant Joan tampoc hi haurà festa en l'arena de la platja, ni es podrà accedir a banyar-se els peus saltant les ones. El poble celebrarà sant Joan a les seues cases o a les terrasses dels bars, es brindarà i s'esperarà que este virus passe de debò i l'any que ve torne tot a la normalitat, encara que mai tornarà a ser igual.

  Però l'esperança mai es perd, i l'actualitat ens va marcant dia a dia les noves normes. Ja no estem en estat d'alerta, ja es van suavitzant les condicions de seguretat en moltes autonomies, ja s'estan cursant els permisos per a revetles, concerts i altres actes populars. Això sí, amb certes mesures, però que s'aniran afluixant molt més a mesura que passen les setmanes fins a tornar a la normalitat.

  Este sant Joan no serà el mateix, alguna cosa ens faltarà en l'ambient, però com a responsables que som, el superarem i tornarem amb més ganes l'any vinent, perquè sant Joan sempre torna, encara que en estos dies estiga trist allà en el cel. Els puçolencs també ho són ací en la terra.

  Mentrestant, els bous i vaques esperaran en el camp al fet que arribe el seu moment de glòria i demostrar la bravesa d'aqueixa raça única que porta enlluernant als humans des de la prehistòria.

  Visca Sant Joan!

  Pujar