elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Reduir i separar residus, imprescindible per a aconseguir una població més viva i més sostenible

Reduir i separar residus, imprescindible per a aconseguir una població més viva i més sostenible
  • Durant el matí del 12 de setembre, en el mercat del carrer del Cid, un equip de la Mancomunitat de l'Horta Nord ha estat informant els veïns de Puçol de la importància de reduir i separar els residus

  • Per a això, a més de la informació directa han estat entregant material promocional, fonamentalment bosses per a reciclar correctament

MÉS FOTOS
Reduir i separar residus, imprescindible per a aconseguir una població més viva i més sostenible - (foto 2)
Reduir i separar residus, imprescindible per a aconseguir una població més viva i més sostenible - (foto 3)
Reduir i separar residus, imprescindible per a aconseguir una població més viva i més sostenible - (foto 4)

Paco Salavert, regidor de Medi Ambient, ha estat juntament amb l'equip d'Educació Ambiental de la Mancomunitat per a informar el veïnat dels avantatges de reciclar correctament. «El més important és reduir els residus que creem, és una cosa que exigix la legislació actual i al que estem obligats», explica el regidor. «De fet, quants més residus generem, més paguem».

La Comunitat Valenciana està per davall de la mitjana espanyola quant al reciclatge, de fet, a la comarca de l'Horta Nord s'està gestionant en estos moments la instal·lació del contenidor per a matèria orgànica, una cosa que en altres comunitats fa anys que han fet.

Però instal·lar contenidors no és suficient, tot comença amb la conscienciació dels veïns i l'adequada gestió dels residus, per al que la campanya Més viva, més sostenible, posada en marxa per la Mancomunitat de l'Horta Nord, proposa uns consells pràctics:

  • comprar productes a granel o sense embalatge
  • planificar les compres
  • evitar productes d'un sol ús
  • reutilitzar
  • utilitzar piles recarregables
  • utilitzar bosses de roba
Pujar