elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Recital de poesia en homenatge a Josep Maria Ribelles

Recital de poesia en homenatge a Josep Maria Ribelles
  MÉS FOTOS
  Recital de poesia en homenatge a Josep Maria Ribelles - (foto 2)
  Recital de poesia en homenatge a Josep Maria Ribelles - (foto 3)

  El pròxim 14 de juny, a les 19 hores a la Sala de la Banda de Música de la Casa de Cultura de Puçol, es farà un recital poètic homenatge al poeta Josep Maria Ribelles organitzat pel Club de Lectura Local, l’Ajuntament de Puçol i Deu de la Ploma: Cooperativa de Lletres.

  Es tracta d’un acte senzill d’homenatge a una de les veus poètiques valencianes més interessants i reconegudes de la seua generació, en el qual l’obra del poeta de Puçol serà la protagonista.

  Josep Maria Ribelles va nàixer a Puçol el 22 d’abril del 1932 i va faltar el 18 de març del 1997. Fill d’una família de carnissers, la seua infantesa va estar marcada per la guerra civil i la posterior postguerra. Va estudiar Filosofia a la Universitat de València.

  Va escriure tant en valencià com en castellà, publicant el seu primer volum de poesia el 1972, Penumbra del cuerpo que ilumina. I no és fins al 1991 que publicà el seu primer llibre de poesia en valencià, La mort als llavis.

  Des del 1994 fins a pràcticament el dia de la seua mort va deixar ordenada la seua obra poètica per a la seua posterior publicació no amb un orde cronològic i si amb una intenció clara de conjunt poètic. Des del 1998 i fins al moment s’han publicat sis volums de la seua obra completa amb l’ajuda econòmica de l’Ajuntament de Puçol.

  Josep Maria Ribelles és un vertader out-sider de la generació dels setanta. La seua obra, en diferent etapes, ha estat influïda per autors com ara Rainer Maria Rilke, Juan Ramón Jiménez, Luis Cernuda o George Tralk.

  Pujar