elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puçol aprova els pressupostos per a 2024 amb una àmplia majoria

Puçol aprova els pressupostos per a 2024 amb una àmplia majoria
  MÉS FOTOS
  Puçol aprova els pressupostos per a 2024 amb una àmplia majoria - (foto 2)
  Puçol aprova els pressupostos per a 2024 amb una àmplia majoria - (foto 3)
  Puçol aprova els pressupostos per a 2024 amb una àmplia majoria - (foto 4)

  En el ple celebrat dilluns passat 18 de desembre a l'Ajuntament de Puçol van quedar aprovats els pressupostos corresponents a l'exercici fiscal 2024 per una majoria de 13 vots a favor d'un total de 21. Esta aprovació es va dur a terme, de manera excepcional, sense registre de vots en contra i sense presentació d'esmenes al pressupost, reflectint així un ampli consens cap al pla pressupostari proposat pel govern local.

  Entre els aspectes més destacats d'estos pressupostos es troba la congelació d'impostos, així com diverses bonificacions aprovades, que representen un estalvi estimat de 815.000 € per a les famílies de Puçol. D'altra banda, una rebaixa significativa del deute públic del municipi en un 48%.

  Un dels pilars fonamentals d'estos pressupostos és el benestar de les famílies i la millora de la qualitat de vida dels sectors més vulnerables de la població. És per això que s'ha destinat un total de 2,8 milions d'euros a serveis socials, la qual cosa representa un augment del 56% respecte a l'exercici anterior.

  Així mateix, s'han aprovat 922.000 euros destinats a inversions per a millorar les instal·lacions i equipaments públics. Entre les àrees beneficiades trobem la millora de l'enllumenat públic, mobiliari urbà, parcs i jardins, pas subterrani del Caminàs, senyalització viària, càmeres de seguretat en punts crítics de la localitat i transport, entre altres. Cal destacar les obres necessàries per a l'obertura de la nova Casa de la Dona en el nostre municipi.

  El compromís amb la millora dels serveis bàsics és evident en l'increment del pressupost destinat a este efecte, amb un augment del 31.36%. Això es reflectix en partides específiques com la seguretat i mobilitat, que ha experimentat un augment del 37.19%, ascendint de 2,4 milions a 3,3 milions d'euros, així com en la partida destinada al benestar comunitari, que abasta la gestió de residus, clavegueram, neteja viària i enllumenat públic, amb un increment del 46.39% en passar d'1,5 milions a 2,3 milions d'euros.

  En resum, els pressupostos per a l'any vinent reflectixen un sòlid compromís de l'Ajuntament de Puçol amb el benestar social, la millora de servicis públics i l'impuls de la qualitat de vida dels seus habitants, a través de mesures financeres i d'inversió estratègiques.

  Pujar