elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

A Puçol, pocs bars oberts en la primera semana

A Puçol, pocs bars oberts en la primera semana
  MÉS FOTOS
  A Puçol, pocs bars oberts en la primera semana - (foto 2)
  A Puçol, pocs bars oberts en la primera semana - (foto 3)
  A Puçol, pocs bars oberts en la primera semana - (foto 4)
  A Puçol, pocs bars oberts en la primera semana - (foto 5)

  El regidor Paco Salavert i l'intendent cap de la Policia Local, Vicente Giménez, han estat esta setmana revisant les terrasses de la població per a comprovar que complisquen amb els requisits que marca l'actual normativa. Encara que la majoria s'ajusta a les noves directrius per a les terrasses, la realitat és que encara hi ha pocs bars i restaurants que s'hagen animat a obrir.

  Persianes baixades, terrasses buides, cadires i taules recollides… és la imatge de la majoria dels bars de Puçol durant la primera setmana de la fase 1, en la qual ja podien obrir les terrasses, encara que no l'interior del local.

  Uns perquè no tenen terrassa i aprofiten per a fer reformes i posar en forma el local. Uns altres perquè consideren que no compensa obrir amb poca ocupació possible i les despeses que generen no es compensen amb els possibles ingressos. I la majoria perquè preferixen esperar.

  Des del primer dia han tingut obert els que, a més de cafeteria, actuen com a forn o similar, per a la venda de pa, alguns han obert només el servei a domicili, encara que són conscients que els veïns dubten si eixir, servei d'àpats a casa o esperar.

  «La prudència i el sentit comú estan sent les notes dominants», explica Paco Salavert. «Però com hi ha terrasses funcionant, estem recordant que han de respectar la distància de dos metres entre les taules i que, en aquelles que l'espai disponible ho permeta, estem sent flexibles perquè puguen ampliar una mica més la terrassa, sempre que no molesten als veïns».

  Quant als hostalers, en general assumixen que cal anar a poc a poc. Encara que alguns, com el Cafenet, s'han trobat amb la terrassa plena cada dia des que el dilluns passem a fase un, «per la qual cosa la setmana que ve recuperarem per al treball a les persones que teníem en l'ERTE».

  Per a uns altres, com Ca Ferro, «la terrassa funciona bé des del primer dia, així que continuarem obrint al ritme que ens deixen».

  Potser el cas més curiós és el de la Tanda, que va canviar a principis de març de la seua antiga ubicació, prop del camp de futbol, a la nova, al costat del Centre de Salut, «i vam haver de tancar al cap de pocs dies. Ara hem tornat a obrir i la terrassa està funcionant bé».

  També L’Antiga Tahona, que s'ha mantingut oberta amb la venda de pa, ha recuperat ara el ritme «gràcies al fet que el mercat dels dissabtes atrau cada vegada més veïns».

  Malgrat tot, la revisió conjunta de Policia Local i la Regidoria ha trobat falta de documentació en algun local o detalls que cal ajustar a la normativa, per la qual cosa els locals han sigut convidats a «posar-se al dia» de manera immediata.

  «Continuarem ampliant el nombre de locals oberts en les pròximes setmanes i, per tant, hem de procurar que tots complim amb la normativa vigent, que en estos moments va més enllà del que marca l'ordenança municipal, perquè seguim en estat d'alarma», finalitza el regidor.

  Pujar