elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puçol, pionera a protegir la informació personal dels seus veïns

Puçol, pionera a protegir la informació personal dels seus veïns

  La Regidoria de Transparència, Protecció de Dades i Administració Electrònica s'ha marcat com a objectiu que Puçol siga un dels primers ajuntaments d'Espanya que s'adeqüe al nou Reglament Europeu de Protecció de Dades. Tots els departaments del consistori s'han implicat en este procés amb la intenció d'oferir major seguretat en el tractament de la informació dels veïns.

  La nova normativa derogarà, el pròxim 25 de maig del 2018, l'actual Llei 15/1999. A partir de llavors, s'aplicaran nous principis relacionats amb la protecció de dades, les obligacions que tindran les empreses i administracions, i els drets dels ciutadans.

  Entre altres actuacions, serà necessari implementar mecanismes que permeten acreditar que s'han adoptat les mesures necessàries per a tractar les dades personals d'acord amb la normativa, i les dades genètiques i biométriques passaran a ser considerades informació especialment protegida.

  Així mateix, les organitzacions hauran de proporcionar més informació i de manera més intel·ligible, completa i senzilla al tractar dades personals. D'aquesta manera, s'afavorirà la presa de decisions per part de la ciutadania. En aquest punt, es tindrà una especial consideració amb els menors d'edat.

  Els treballs d'adequació que ha iniciat la casa consistorial, en col·laboració amb una reconeguda empresa del sector, són “una cosa nova que l'ajuntament ha posat en marxa, i ens consta que som pioners en este sentit a Espanya”, ha comentat Mery Cortell, edil de l'àrea.

  La intenció d'aquesta actuació és “oferir una major seguretat en el tractament de la informació i comunicar adequadament a la ciutadania sobre els seus drets en aquesta matèria”, ha afegit.

  Pujar