elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

«Puçol, Cultura de Bou» organitza dos actes culturals els dies 23 i 24 d'octubre

«Puçol, Cultura de Bou» organitza dos actes culturals els dies 23 i 24 d'octubre
  MÉS FOTOS
  «Puçol, Cultura de Bou» organitza dos actes culturals els dies 23 i 24 d'octubre - (foto 2)
  «Puçol, Cultura de Bou» organitza dos actes culturals els dies 23 i 24 d'octubre - (foto 3)

  La regidoria d'Assumptes Taurins de l'Ajuntament de Puçol i el Consell Taurí han organitzat dos interessants actes, dins de la programació Puçol, Cultura de Bou, per al divendres 23 i dissabte 24 d'octubre. El lloc triat és el Sindicat Agrícola, amb aforament limitat a 100 persones per sessió i amb totes les indicacions de seguretat per a evitar contagis de Covid 19.

  El divendres 23 serà una continuació de la setmana de cinema taurí que sol organitzar habitualment la penya taurina El Barrio, i que enguany, per la pandèmia, s'ha traslladat a este nou format.

  Per a esta ocasió, es projectarà la pel·lícula Camino del triunfo, de temàtica taurina, dirigida i protagonitzada pel qual fora matador de bous Lima de Estepona, actualment amb el nom artístic Karlos Granada, que assistirà a la projecció i després departirà amb els assistents, tant en la xarrada com en el vi d'honor posterior. L'altre protagonista d'esta pel·lícula és el joneguer del Puig, Cristian Climent.

  El dissabte 24 s'ha preparat una interessant xarrada taurina amb quatre ramaders de prestigi, de Castelló, València, Alacant i Tarragona, per a tractar la temporada actual, l'actualitat real de la ramaderia brava, tots els seus inconvenients i possibles alternatives.

  Els ponents, tots ramaders de primera línia, són Germán Vidal, Fernando Machancoses, Paco Mulet i Paco Palmer, respondran a totes les qüestions que se'ls plantegen i debatran el complicat moment actual.

  Eixa mateixa vesprada també es presentarà el llibre Tesoro brau del Mediterrani que ha publicat el retallador i aficionat Isaac Álvarez, una obra única i espectacular que reflectix la importància de la ramaderia autòctona d'estes quatre províncies.

  L'autor signarà exemplars després de la xarrada i departirà amb els aficionats que assistisquen, al costat dels altres ponents.

  Com assenyala el regidor Alberto de Jesús, «Puçol, Cultura de Bou pretén amb estos dos actes mantindre l'esperit taurí de la localitat mentre arriba la pròxima temporada, a l'espera que les condicions sanitàries permeten que se celebren de nou els bous al carrer».

  La pròxima cita serà en les festes de Sant Antoni, el mes de gener.

  Pujar