elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puçol avança en la cultura taurina

Puçol avança en la cultura taurina
  MÉS FOTOS
  Puçol avança en la cultura taurina - (foto 2)
  Puçol avança en la cultura taurina - (foto 3)
  Puçol avança en la cultura taurina - (foto 4)

  La Regidoria de Festejos Taurins porta des de l'inici de la legislatura plantejant mesures juntament amb la comissió del 7 de setembre  i les penyes taurines per a millorar les festes de Puçol. Amb la idea d'augmentar la promoció i seguretat en els festejos, s'implantaran mesures per a beneficiar la ja excel·lent organització. Es podran apreciar este 7 de setembre i per a la pròxima temporada l'ajuntament pretén fer-les extensives als festejos dels barris.

  Per a cuidar més la imatge, es rescata i redissenya el logo de Puçol, Cultura de Bou, que serà l'ensenya dels festejos taurins locals. Un logo per a tots els cartells, llibres de festes i actes relacionats amb la cultura taurina de la població. A més, les graderies també portaran pancartes amb este identificatiu.

  Millores de seguretat

  En matèria de seguretat s'han dissenyat tres mesures. La primera són unes ratlles de limitació dels espectadors en les barreres de barrots verticals, a un metre d'estes, per als festejos del 7 i el 14 de setembre. Esta ratlla marca la delimitació dels espectadors perquè deixen sempre els barrots lliures per a l'entrada dels participants del festeig taurí. Van acompanyades de cartells indicadors perquè el públic conega el significat de les mateixes.

  D'altra banda, els barrots de les graderies situades en l'eixida dels bous tornaràn a estar destapats perquè els afeccionats puguen refugiar-se en ells. A petició dels afeccionats i de la regidoria taurina, estaran de nou operatius. Es prega a tots els afeccionats que es troben refugiats en ells, que faciliten l'entrada dels participants quan s'aproxime el bou.

  Els experts taurins de la localitat, coneguts tots ells en l'àmbit taurí, portaran una camiseta oficial per a ser reconeguts pels afeccionats en cas que necessiten qualsevol informació o auxili.

  Finalment, dins del recorregut s'instal·laran diverses lliteres amb una farmaciola d'emergència per a atenció sanitària, si fora precisa.

  Millores tècniques

  Quant a millores tècniques i de serveis per a major comoditat dels espectadors, se instal·larà megafonia a l'eixida dels bous i en el lloc de les embolades per a mantindre als afeccionats informats del que succeeix a cada moment. Emetent, a més al llarg de la vesprada diversos missatges de la normativa de Bous al Carrer, com la prohibició de la participació de menors i persones sota els efectes. També s'anunciarà l'eixida de cada bou i la seua ramaderia.

  Per primera vegada, serveis públics dins de la plaça Joan de Ribera per a ús de les persones que es troben dins d'ella.

  I per a millorar el seguiment a distància, informació en directe en les xarxes municipals del festeig taurí, com la solta de cada bou, quan es tanca, algun esdeveniment imprevist, etc. L'accés serà a través de Pucol.es i des del Facebook És Puçol. S'està estudiant, a més, la possibilitat d'emetre en streaming l'eixida dels bous perquè puga ser vist per qualsevol que es connecte a les xarxes.

  Naix l'associació del 7 de setembre

  Des de la regidoria s'estan donant facilitats a la nova Associació del 7 de setembre  que abastaria a totes les penyes del poble i a tots els afeccionats o voluntaris que volgueren pertànyer a esta associació. El regidor, Alberto de Jesús explica que «la finalitat és crear una taula de treball al voltant d'aquesta data per a crear altres activitats que complementen l'esdeveniment taurí. L'associació participarà activament amb cada comissió, i servirà de cos de reserves per a organitzar la festa en cas de no haver-hi una eixe any».

  Pujar