elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puçol alberga amb èxit la final del concurs europeu Girls4Tech i l'Institut local s'alça com a guanyador

Puçol alberga amb èxit la final del concurs europeu Girls4Tech i l'Institut local s'alça com a guanyador
  MÉS FOTOS
  Puçol alberga amb èxit la final del concurs europeu Girls4Tech i l'Institut local s'alça com a guanyador - (foto 2)
  Puçol alberga amb èxit la final del concurs europeu Girls4Tech i l'Institut local s'alça com a guanyador - (foto 3)
  Puçol alberga amb èxit la final del concurs europeu Girls4Tech i l'Institut local s'alça com a guanyador - (foto 4)
  Puçol alberga amb èxit la final del concurs europeu Girls4Tech i l'Institut local s'alça com a guanyador - (foto 5)
  Puçol alberga amb èxit la final del concurs europeu Girls4Tech i l'Institut local s'alça com a guanyador - (foto 6)
  Puçol alberga amb èxit la final del concurs europeu Girls4Tech i l'Institut local s'alça com a guanyador - (foto 7)

  A l'Espai Jove de Puçol, el passat 9 de gener, es va dur a terme la final del concurs europeu Girls4Tech, un esdeveniment destinat a promoure la participació femenina en projectes tecnològics. Este concurs, que ha tingut sessions prèvies a Benaguasil i Albal, va culminar amb l'exposició de set innovadors projectes, destacant l'èmfasi en el talent jove i el paper de la dona en l'era tecnològica actual.

  L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa Paz Carceller, qui va inaugurar oficialment l'esdeveniment. Després de l'exposició dels projectes participants, el jurat va tindre la difícil tasca de seleccionar al grup guanyador del viatge al març a Brussel·les, on tindran l'oportunitat de presentar el projecte guanyador en el Parlament Europeu.

  El projecte llorejat, titulat «Turisme actiu sostenible», presentat per l'equip de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol, compost per Claudia, Celia, Paula, Aitana i Carolina, es va destacar entre els participants, sent seleccionat pel seu enfocament innovador i sostenible en l'àmbit del turisme.

  Este esdeveniment es remunta a fa un any, quan representants de Puçol, Benaguasil i Albal es van unir a la Fundació Finnova per a començar el projecte Girls4Tech, recolzat pel programa Erasmus+. Des de llavors, el compromís amb la promoció del talent jove i la igualtat de gènere en l'àmbit tecnològic ha sigut una prioritat per a estes.

  La jornada, que va reunir més de 30 alumnes, va brindar una plataforma per a la presentació de projectes innovadors centrats en la mobilitat, la sostenibilitat i l'ús de tecnologies emergents en la protecció del medi ambient. El regidor de Joventut de l'Ajuntament de Puçol Carlos Esteve va elogiar l'esforç i la creativitat dels grups participants, destacant la importància de les seues veus en la configuració d'un futur més prometedor.

  Després d'una intensa deliberació, el jurat, integrat per figures com Consuelo Cáceres (Fundació Finnova), Juanma Revuelta (Finnova) i Diana Zaragozá (Ajuntament de Bétera), va reconéixer el potencial del projecte d'IES Puçol com un exemple inspirador d'innovació i consciència mediambiental.

  Carlos Esteve va comentar que «no sols celebrem un esdeveniment, sinó que presenciem l'impacte i la inspiració que projectes com Girls4Tech generen en la nostra joventut. El talent i la creativitat no coneixen límits, i esta victòria és un clar exemple d'això».

  La victòria de l'Institut de Puçol no sols marca un assoliment local, sinó que també projecta un missatge d'empoderament per a totes les joves, subratllant que la seua participació i visió són fonamentals en la configuració d'un món tecnològic més inclusiu i sostenible.

  Pujar