elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puçol acull a 250 joves en el Dia Juniors de la Zona Camí del Nord

Puçol acull a 250 joves en el Dia Juniors de la Zona Camí del Nord
  • La cita, que es va dur a terme el 6 de maig, va ser la primera d'aquesta Zona des de fa quatre anys

  • Amb aquesta trobada es van tancar les celebracions per Zones i Vicaries del 40 aniversari de Juniors Moviment Diocesà

MÉS FOTOS
Puçol acull a 250 joves en el Dia Juniors de la Zona Camí del Nord - (foto 2)

El 40 aniversari de Juniors M.D. s'està vivint amb intensitat en les diferents Zones i Vicaries que integren el Moviment. Al voltant de 250 persones van participar el passat dissabte 6 de maig a Puçol en la celebració del Dia Juniors de la Zona Camí del Nord, en el qual es va dur a terme el gest amb el qual s'està involucrant a l'entitat en aquesta rellevant commemoració.

“Jo destacaria la il·lusió i el compromís, ja que a causa de la pandèmia i altres imprevistos aquesta Zona portava uns 4 anys sense poder fer Dia Juniors. Per aquest motiu, els seus Centres es van allunyar els uns dels altres, però aquest Dia Juniors va servir per a unir de nou no sols a Educadors, sinó també a tots els xiquets i xiquetes que no havien tingut l'oportunitat de viure aquesta experiència. Així que la valoració és molt positiva”, destaca la Vicepresidenta de Territorial, Marta Solsona.

A primera hora del matí, i després d'una oració inicial, els i les assistents dels sis Centres presents van gaudir d'una activitat en la qual van compartir els jocs típics de cadascun d'ells, atés que l'objectiu de la jornada era conéixer-se millor i compartir recursos lúdics útils per a ampliar els seus respectius repertoris.

Després del dinar es va dur a terme l'Eucaristia, que va estar presidida pel Consiliari Diocesà de Juniors M.D., D. Domingo Pacheco. El sacerdot va estar acompanyat en l'altar pels Consiliaris dels Centres Santos Juanes de Meliana i Apocalipsis de Puçol, Enrique Arce i Francisco Javier Claumarchirant, respectivament.

Per a finalitzar, es va escenificar el gest amb el qual Juniors M.D. està acostant a les Zones la commemoració de les primeres quatre dècades de trajectòria de l'associació. La cerimònia va consistir, com en la resta de Vicaries, en l'emplenat amb arena de colors de l'estructura amb forma de número 40 que emula el logotip de l'aniversari. D'aquesta manera, cada Cap de Centre s'acostava junt amb un xiquet o xiqueta fins a la citada estructura i depositava una mica d'aquesta arena, que simbolitza la unió entre tots els membres del Moviment.

Segons Marta Solsona, “els Centres, sobretot els i les Caps de Centre, es van implicar molt perquè eixe moment estiguera cuidat i organitzat. És un acte molt visual, especialment per als més xicotets, i permet que cale en tots nosaltres la idea que aquest aniversari no és només d'uns pocs, sinó que tots estem de festa. Gràcies a l'esforç i dedicació que realitza dia a dia cada Centre s'ha mantingut viv la flama de Juniors MD. Eixe és el missatge. En definitiva, volem traslladar que res d'això té sentit sense cadascun dels Centres”.

Centres Juniors “amb molt de bagatge i història”

“Els Centres que formen la Zona Camí del Nord són Centres amb molt de bagatge i història en el Moviment. Són Centres que han viscut en la seua gran majoria el 15 Aniversari i, sobretot, el 25 Aniversari de Juniors MD. Molts Educadors recorden amb il·lusió la celebració a la Fonteta i l'ambient que es va viure eixe dia, per la qual cosa esperen amb molta il·lusió l'arribada d'aquesta nova trobada. A més, van decidir realitzar l'acte del 40 aniversari que es realitza en l'Eucaristia, però també dedicar tota la jornada a la temàtica d'aquesta efemèride tan important per a nosaltres”, explica la Vicepresidenta, qui ressalta “l'immens treball de l'Equip d'Animació i Formació de la Zona” i que “va ser un autèntic plaer veure la il·lusió i l'esforç que van posar en què es pogueren dur a terme les diferents activitats que es van realitzar”.

Les 250 persones assistents, 210 xiquets/es i 40 Educadors/es, procedien dels Centres Santos Juanes (Meliana), Santísima Trinidad (Tavernes Blanques), Apocalipsis (Puçol), Caminar (Puçol), Foios i La Senda (Alboraia).

Pujar