elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puçol acollirà la III Jornada del programa europeu Girls4Tech

Puçol acollirà la III Jornada del programa europeu Girls4Tech
  MÉS FOTOS
  Puçol acollirà la III Jornada del programa europeu Girls4Tech - (foto 2)

  Carlos Esteve, regidor de Joventut, va assistir divendres 22 de setembre a la segona jornada del programa europeu Girls4Tech, coordinat per Finnova a Albal. Al costat d'ell van participar el director general de Diversitat i regidor de Fons Europeus de l'Ajuntament de Benaguasil, Stephane Soriano, l'alcalde d'Albal Jose Miguel Ferris i el seu regidor de Joventut i Fons Europeus, Adrián Domingo.

  Este projecte que té com a fi promoure la igualtat de gènere en l'àmbit de la tecnologia i fomentar el talent femení en les disciplines tecnològiques i científiques acull com a participants a diverses alumnes del col·legi Virgen al Pie de la Cruz i de l'IES Puçol al costat de grups d'estudiants d'Albal i Benaguasil.

  En les jornades es van presentar idees i esbossos de projectes aplicables a les poblacions participants sempre enfocats al turisme, sostenibilitat i mobilitat de cada població. «Un projecte molt interessant on s'incentiva als joves a pensar globalment i actuar localment», declara el regidor Carlos Esteve.

  La primera de les tres sessions del programa europeu es va celebrar a Benaguasil. En esta, els polítics i membres del consell de joventut van tindre l'oportunitat de plantejar diferents reptes i desafiaments de cada nucli urbà.

  Amb la finalitat de plasmar les solucions als problemes plantejats en la primera sessió, es va celebrar la segona jornada del programa a Albal. En ella, cada grup va presentar una solució en forma d'esbós d'una futura aplicació que es veurà desenvolupada en la tercera sessió, a celebrar en la població de Puçol.

  Esta jornada serà la fase final en la qual es triarà al guanyador del projecte que tindrà la sort de viatjar a Brussel·les amb la finalitat de presentar el projecte a la Unió Europea.

  Els projectes de Puçol

  Les estudiants representants de la població de Puçol van presentar tres projectes enfocats a la falta d'infraestructures de mobilitat i sostenibilitat.

  Van destacar la falta de carril bici que connecte el nucli urbà amb les urbanitzacions, un bús llançadora fins al metre de Rafelbunyol i autobusos elèctrics que milloren la connectivitat dels nuclis urbans de la població.

  Al costat d'ells, cal afegir el servei de patinet elèctric dins de la població i el cultiu d'horts urbans sostenibles per a persones desocupades la producció de les quals es venga en un mercat de proximitat.

  Pujar