elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Programa Formatiu del semestre acaba amb el curs d'horticultura

El Programa Formatiu del semestre acaba amb el curs d'horticultura
  MÉS FOTOS
  El Programa Formatiu del semestre acaba amb el curs d'horticultura - (foto 2)
  El Programa Formatiu del semestre acaba amb el curs d'horticultura - (foto 3)
  El Programa Formatiu del semestre acaba amb el curs d'horticultura - (foto 4)

  La regidora Mar Mazo i l'alcaldessa Lola Sánchez han visitat el dimarts 30 de gener a les 7 persones que han realitzat en el Mas de Mur de Puçol el curs d'horticultura organitzat des del Programa Formatiu de l'àrea de Benestar Social. En les 4 sessions de 3 hores que el componen, els assistents han aprés a mesclar adequadament diferents terres, quines plagues poden afectar als vegetals, l'ús d'adobs ecològics... una proposta interessant i pràctica per a cuidar el teu propi hort.

  «Amb esta activitat, comproven que no cal tindre un camp per a ocupar-se d'açò, també hi ha coses que es poden fer a casa», ha apuntat Mar Mazo, regidora de Benestar Social. L'alumnat ha descrit com elaboraven el substrat, a partir de la mescla de diferents terres; les cures que els dediquen als vegetals i allò que han aprés sobre plagues.

  A més, els han ensenyat quines varietats de plantes són aptes per a combinar i quines no. Així mateix, han tractat l'ús d'adob ecològic. Després d'un inici en què es van aclarir alguns conceptes més teòrics, s'han centrat en la pràctica: en total, han dedicat 12 hores durant les 4 sessions que ha durat el curs –els dies 22, 23, 29 i 30 de gener– a experimentar com realitzar horticultura ecològica i poder aplicar-la a casa.

  Així, se clausura la present edició dels cursos oferits pel programa de formació de Benestar Social. Pròximament, es realitzarà la presentació del següent semestre d'activitats.

  Pujar