28 d’octubre de 2020 28/10/20

El Programa Formatiu del semestre acaba amb el curs d'horticultura

El Programa Formatiu del semestre acaba amb el curs d'horticultura - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Programa Formatiu del semestre acaba amb el curs d'horticultura - (foto 2)
  El Programa Formatiu del semestre acaba amb el curs d'horticultura - (foto 3)
  El Programa Formatiu del semestre acaba amb el curs d'horticultura - (foto 4)

  La regidora Mar Mazo i l'alcaldessa Lola Sánchez han visitat el dimarts 30 de gener a les 7 persones que han realitzat en el Mas de Mur de Puçol el curs d'horticultura organitzat des del Programa Formatiu de l'àrea de Benestar Social. En les 4 sessions de 3 hores que el componen, els assistents han aprés a mesclar adequadament diferents terres, quines plagues poden afectar als vegetals, l'ús d'adobs ecològics... una proposta interessant i pràctica per a cuidar el teu propi hort.

  «Amb esta activitat, comproven que no cal tindre un camp per a ocupar-se d'açò, també hi ha coses que es poden fer a casa», ha apuntat Mar Mazo, regidora de Benestar Social. L'alumnat ha descrit com elaboraven el substrat, a partir de la mescla de diferents terres; les cures que els dediquen als vegetals i allò que han aprés sobre plagues.

  A més, els han ensenyat quines varietats de plantes són aptes per a combinar i quines no. Així mateix, han tractat l'ús d'adob ecològic. Després d'un inici en què es van aclarir alguns conceptes més teòrics, s'han centrat en la pràctica: en total, han dedicat 12 hores durant les 4 sessions que ha durat el curs –els dies 22, 23, 29 i 30 de gener– a experimentar com realitzar horticultura ecològica i poder aplicar-la a casa.

  Així, se clausura la present edició dels cursos oferits pel programa de formació de Benestar Social. Pròximament, es realitzarà la presentació del següent semestre d'activitats.

  Pujar