elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els premis Vila de Puçol, una fusió de cultura amb arrel valenciana

Els premis Vila de Puçol, una fusió de cultura amb arrel valenciana
  MÉS FOTOS
  Els premis Vila de Puçol, una fusió de cultura amb arrel valenciana - (foto 2)
  Els premis Vila de Puçol, una fusió de cultura amb arrel valenciana - (foto 3)
  Els premis Vila de Puçol, una fusió de cultura amb arrel valenciana - (foto 4)
  Els premis Vila de Puçol, una fusió de cultura amb arrel valenciana - (foto 5)
  Els premis Vila de Puçol, una fusió de cultura amb arrel valenciana - (foto 6)

  Divendres passat 6, dins del programa d'activitats del 9 d'Octubre, es va celebrar a la Casa de la Cultura de Puçol el lliurament de premis als guanyadors del certamenVila de Puçol. Este certamen, que aglutina pintura i literatura i poesia en valencià, «aposta any rere any per la nostra cultura i la nostra llengua, sent esta edició la de major participació», comenta Jose María Esteve regidor de Cultura.

  L'Ajuntament de Puçol manté el seu compromís amb la cultura en valencià atorgant els premis Vila de Puçol de pintura, narrativa i poesia. Este certamen complirà 40 anys en la pròxima edició.

  L'alcaldessa Paz Carceller, que va agrair la col·laboració de la diputació de València en este certamen, va ser l'encarregada d'entregar els premis als guardonats.

  En el 38é Concurs de Pintura: menció a Manel Izquierdo, tercer premi per a Gemma Alpuente, segon per a Clara Isabel Arribas i primer per a Jaime Arnau Rodríguez per la seua obra Sense solució.

  En el 39é Certamen Literari el primer premi va ser per El mirall de Kalanos, de Joan Francesc Dalmau Llagostera.

  Finalment, el 27é Certamen de Poesia Josep M. Ribelles va ser per a De déus efímers, de Jesús Girón Araque.

  Com a clausura de l'acte els més de 200 assistents van tindre el plaer de delectar-se amb la veu i piano de la de Salamanca Sheila Blanco que va sorprendre amb una posada en escena minimalista, posant veu i música a les poetes de la generació del 27.

  Per a concloure amb els actes de commemoració del 9 d'octubre, a la nit, en la plaça de l'ajuntament es va celebrar l'acte institucional. En el mateix Paz Carceller va destacar la importància de la història i l'esforç de tots per aconseguir una identitat pròpia per als valencians i valencianes.

  Pujar