elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Policia Local de Puçol controlarà la velocitat dels vehicles mitjançant un radar mòbil

La Policia Local de Puçol controlarà la velocitat dels vehicles mitjançant un radar mòbil
  • Els dies 18 i 30 de gener, la Policia Local utilitzarà un cinemòmetre Velolaser 1.0, adquirit per l'Ajuntament, per a controlar la velocitat dels vehicles que circulen pel municipi

  • Este instrument de mesura de velocitat compta amb l'homologació i les verificacions requerides per l'Institut Nacional de Metrologia

MÉS FOTOS
La Policia Local de Puçol controlarà la velocitat dels vehicles mitjançant un radar mòbil - (foto 2)

L'Ajuntament de Puçol, a través de la Policia Local, participa i col·labora en les campanyes que la Direcció General de Trànsit efectua al llarg de l'any per a millorar la seguretat viària en les vies públiques, com ara control i verificació de les autoritzacions administratives dels vehicles (ITV i Assegurança), transport escolar, ús dels cinturons de seguretat i dels sistemes de retenció infantil, entre altres, i des d'ara en matèria de control de la velocitat.

El radar mòbil es col·locarà en les zones amb major circulació i risc d'accidents, i on els veïns han sol·licitat un major control dels vehicles per un excés de velocitat, tant en nucli urbà com en urbanitzacions i la platja.

Els agents encarregats de la vigilància del trànsit han rebut formació com a operadors en este model concret de radar per a la seua utilització. Un model que pot ser utilitzat sobre trípode, barrera de seguretat o sobre el mateix vehicle policial.

La principal finalitat de les campanyes per a controlar la velocitat dels vehicles en el municipi és sensibilitzar als conductors sobre la importància de respectar els límits de velocitat, reduir els accidents de trànsit i la gravetat de les lesions, preservar la seguretat dels vianants i reduir la contaminació acústica.

«No es tracta d'una mesura recaptatòria sinó de seguretat, per la qual cosa cada mes s'informarà la ciutadania dels dies de realització dels controls de velocitat en el municipi: en este cas, 18 i 30 de gener», explica l'inspector cap Francisco Vicente Leal. «El nostre interès mai és la sanció, per això avisem de les dates. El que realment ens preocupa és el compliment de les normes de velocitat, perquè suposa una millora de la qualitat de vida en les zones urbanes i evita posar en perill la vida de vianants i ciclistes».

D'acord amb l'article 50 del Reial decret 970/2020, de 10 de novembre, pel qual es modifiquen el Reglament General de Circulació, aprovat per Reial decret 1428/2003, de 21 de novembre i el Reglament General de Vehicles, aprovat per Reial decret 2822/1998, de 23 de desembre, en matèria de mesures urbanes de trànsit, la velocitat màxima en les vies del nucli urbà, urbanitzacions i platja és de 30 km/h.

Per a informació del veïnat, el mes de desembre passat la Brigada Municipal va senyalitzar degudament els accessos a població i les principals vies de circulació en el municipi.

Recorda: en zones urbanes, la velocitat màxima és de 30 km/h i les sancions són de 100 a 600 euros, a més de restar de 0 a 6 punts del carnet.

 

Pujar