elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Policia Local i personal d'instal·lacions esportives de Puçol es formen en l'ús del desfibril·lador

Policia Local i personal d'instal·lacions esportives de Puçol es formen en l'ús del desfibril·lador
  MÉS FOTOS
  Policia Local i personal d'instal·lacions esportives de Puçol es formen en l'ús del desfibril·lador - (foto 2)
  Policia Local i personal d'instal·lacions esportives de Puçol es formen en l'ús del desfibril·lador - (foto 3)
  Policia Local i personal d'instal·lacions esportives de Puçol es formen en l'ús del desfibril·lador - (foto 4)

  Tres instal·lacions municipals compten actualment amb desfibril·lador extern: el poliesportiu, el camp de futbol i la Policia Local. Perquè tot el personal que treballa en elles sàpia com reaccionar davant una situació d'emergència, el Centre de Salut de Puçol està realitzant un curs formatiu per als treballadors dels tres col·lectius. Van començar la teoria i les pràctiques el 19 d'abril i finalitzaran el dilluns 26, tot a l'Espai Jove.

  Després de l'adquisició d'un DESA (Desfibril·lador Extern Semiautomàtic) per a la dotació de la Policia Local, el dilluns 19 d'abril es va realitzar un primer curs de formació, centrat en RCP (Reanimació Cardiopulmonar) i DESA.

  Al curs, que se celebra a l'Espai Jove, assistixen la Policia Local i els treballadors del Camp de Futbol José Claramunt i del Poliesportiu Municipal, que són les tres instal·lacions que disposen de desfibril·lador.

  «Durant el curs es van realitzar pràctiques de RCP, obstrucció de vies per ennuegada, utilització del resucitador Ambu, col·locació de cànules de Guedel, maniobres de Heimlich, posició lateral de seguretat i utilització de DESA», detalla Vicente Giménez, intendent cap de la Policia Local.

  L'encarregat d'impartir el curs és José Vicente Sebastián «Pepe», infermer del Centre de Salut de Puçol, que en la seua primera jornada va animar a tots els assistents no sols a conèixer el funcionament, sinó també a realitzar pràctiques amb un ninot.

  Dilluns que ve, 26 d’abril, hi haurà un segon curs per a l'altre 50% de la plantilla de Policia Local i la resta de treballadors del poliesportiu i camp de futbol.

  Pujar