elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Penyes taurines de tota Espanya es reunixen a Puçol per a unificar criteris sobre els bous al carrer

Penyes taurines de tota Espanya es reunixen a Puçol per a unificar criteris sobre els bous al carrer
  MÉS FOTOS
  Penyes taurines de tota Espanya es reunixen a Puçol per a unificar criteris sobre els bous al carrer - (foto 2)
  Penyes taurines de tota Espanya es reunixen a Puçol per a unificar criteris sobre els bous al carrer - (foto 3)
  Penyes taurines de tota Espanya es reunixen a Puçol per a unificar criteris sobre els bous al carrer - (foto 4)
  Penyes taurines de tota Espanya es reunixen a Puçol per a unificar criteris sobre els bous al carrer - (foto 5)

  El divendres 22 de juny se celebra la trobada dels representants de les comunitats autònomes, per a debatre en la Casa de Cultura de Puçol sobre les normatives que s'apliquen en cada territori. L'endemà, dia del bou de Sant Joan en la població, assistiran al tancament matinal, la baixada de caixons i desencaixonades vespertines i les emboladas nocturnes. A més, estudiaran les instal·lacions i mesures de seguretat tant del nucli urbà com en els centres de concentració.

  La iniciativa ha sorgit a partir de les reunions de treball entre la Federació de Penyes Taurines de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana i la Conselleria de Presidència, amb un objectiu clar: recuperar una trobada que no s'ha celebrat en els últims 20 anys.

  «Volem reunir als representants, tant en l'àmbit polític com a penyes i comissions organitzadores, per a realitzar una posada en comú, exposar les semblances i diferències entre els decrets que regulen els festejos taurins en les diferents comunitats autònomes i traure unes conclusions que permeten millorar els bous al carrer», apunta Juan Miguel Bayarri, regidor de festejos taurins de Puçol.

  Divendres 22, a les 17 hores, en la Casa de Cultura, inauguració de les jornades i reunió de treball on cada comunitat exposarà les qüestions bàsiques del seu decret autonòmic. Serà la primera part d'una trobada que també tindrà el seu vessant pràctic, ja que el dissabte 23 se celebra un dels dies grans de bous al carrer en la població.

  Com uns aficionats més, el dissabte a les 8.00 hores, els representants autonòmics assistiran al tancament de Sant Joan en els carrers del barri antic de Puçol.

  Després del tancament, acompanyats per un tècnic especialitzat a certificar els muntatges per a festejos taurins, visita al recorregut de bous al carrer, per a conéixer de primera mà els diferents tipus de barreres, defenses individuals, cadafals, ganivets, burladeros…, ja que a Puçol s'instal·len tot tipus d'elements per als festejos que es realitzen al llarg del dia.

  A les 11.30 hores, en el saló de plens de l'ajuntament, posada en comú i conclusions de la trobada amb la presència del Director General de Resposta a Emergències, José Maria Ángel.

  A les 15.00 hores, visita al centre de concentració La Calderona, per a encaixonar els bous cerrils que recorren els carrers de Puçol després de les desencaixonades de la vesprada de Sant Joan.

  A les 17.30 hores, baixada de caixons des de l'avinguda València, sens dubte un dels actes més espectaculars dels festejos taurins en la població: les penyes recorren el carrer Sant Joan fins a la plaça de l'Ajuntament, acompanyant els calaixos amb els bous. Un espectacle d'alegria, color i participació ciutadana.

  Al voltant de les 18.30 hores, desencaixonada de tres bous cerrils en la plaça Joan de Ribera, enfront de l'Ajuntament.

  A les 23.30 hores, embolades en la plaça Pío XII dels bous de la vesprada, amb assistència en tots els casos dels representants de les comunitats autònomes.

  Pujar