elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

No oblides donar sang el pròxim diumenge 3 de desembre

No oblides donar sang el pròxim diumenge 3 de desembre

  Com cada primer diumenge de cada mes, els veïns de Puçol podran acostar-se al centre de salut el pròxim 3 de desembre, de 9.30 a 13.30 hores, per a donar la seua sang. La presidenta de la directiva local de l'Associació de Donants de Sang, Toni Tamarit, ha destacat la participació dels habitants del municipi i el fet que sempre hi haja nous assistents.

  «Puçol té molt bona resposta, sempre acudixen al voltant de 80 persones a donar sang en cada ocasió», ha explicat Toni Tamarit, la presidenta de la directiva local de l'Associació de Donants de Sang.

  No obstant, no és l'única localitat d'on procedixen els donants: «hi ha gent de València, Sagunt, Massamagrell o inclús la Vall d'Uixò que pot vindre al ser diumenge al matí, en compte d'un dia laboral», ha relatat. La presidenta ha destacat l'assistència de jóvens, que mai falten, i majors que «tenen molt bona salut i decideixen vindre a donar».

  Pilar Barchín, secretària de l'associació, i Lola Guerrero, vicepresidenta, formen part d'un grup que té «molt empenyorament», com ha assegurat Toni. La presidenta del col·lectiu ha posat l'accent en el bon ambient de les sessions, en les quals no falten xicotets detalls per als donants: «no és molt, i la gent no ve per ells, però sempre dóna alegria», ha manifestat. «Crec que els fem passar una bona estona».

  Per a participar, és necessari tindre entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 kilos i no acudir en dejú.

  Pujar