elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nova subvenció per a la inserció laboral en el barri del Vallet

Nova subvenció per a la inserció laboral en el barri del Vallet
  MÉS FOTOS
  Nova subvenció per a la inserció laboral en el barri del Vallet - (foto 2)
  Nova subvenció per a la inserció laboral en el barri del Vallet - (foto 3)

  La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit de nou a l'Ajuntament de Puçol la subvenció dirigida al desenvolupament d'itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social per a l'any 2018 per al barri del Vallet. El projecte presentat pel consistori, per part de la regidoria de Benestar Social, per al citat barri demostra que ha sigut i és un projecte seriós i sòlid, una cosa que es constata en els resultats fets públics a la fi de 2017.

  És important destacar que les persones que van millorar la seua situació sociolaboral són fonamentalment joves, dones i majors de 45 anys —tant homes com dones— a través dels diferents cursos i oportunitats per a formació i inclusió sociolaboral. El projecte que s'ha presentat per al barri del Vallet és una continuïtat al treball que s'ha realitzat i s'ha finançat al 100% —50% assumix la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i l'altre 50% pel Fons Social Europeu—, amb un import total de 147.792,96 euros.

  «Particularment, és un orgull que tornen a concedir-nos el projecte, que continuem amb la mateixa il·lusió amb la qual ho vam començar», assenyala Mar Mazo, regidora de Benestar Social. «El fet que Europa i Conselleria tornen a confiar en nosaltres posa en relleu que el projecte és contundent i eficaç».

  «En l’àmbit d'acció social estem equiparats a grans ciutats de la Comunitat Valenciana, resultat d'haver mobilitzat un bon nombre de recursos municipals juntament amb els recursos propis finançats del projecte; pel que podríem, en definitiva, parlar en conjunt del projecte del barri del Vallet».

  De forma paral·lela, i fins i tot abans del començament del projecte subvencionat, la dinamització comunitària no ha parat en el barri del Vallet. Hem treballat durant este temps en activitats com l'estudi sociològic del barri per part de la Universitat de València, la restauració i adequació del barranc, l'exposició i el llibre de Cointra Essència Viva, l'art urbà, les jornades interculturals, el centre social local Ildefons Fierro, els programes de cooperació social local, l'exposició Identitats de barri...

  «La nostra intenció és continuar este tipus d'iniciatives de cooperació social amb diferents associacions o ONG que reforcen l'acció municipal, tenint sempre un objectiu comú: generar moviment social, ja que el teixit associatiu és decisiu per a canviar les condicions del barri. És difícil de veure els resultats d'este treball a curt termini però, sens dubte, constituïx una aposta de futur i de generació d'oportunitats a mitjà i llarg termini, encara que ja s'estan percebent», apunta l’edil.

  L'objectiu general del projecte subvencionat per al barri del Vallet continua sent el mateix: combatre les situacions de pobresa i risc d'exclusió social per mitjà d'accions que articulen un mètode d'intervenció individualitzada que integre els recursos i serveis necessaris per a atendre les diverses problemàtiques que dificulten l'accés efectiu de les persones en risc d'exclusió social al Mercat de Treball; i, amb això, millorar les seues opcions d'integració sociolaboral. És necessari disposar de mecanismes d'intervenció per al tractament integral de les persones, millorar la seua situació sociolaboral i les opcions d'integració de les persones en risc i exclusió social i treballar en xarxa per a l'articulació operativa i la coordinació de recursos i serveis.

  Des de la regidoria de Benestar Social es continuarà afrontant el repte de dignificar i valorar tant els espais físics com el col·lectiu que viu i Conviu en el barri del Vallet.

  Pujar