elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La nova pista coberta del poliesportiu de Puçol estarà llesta el mes d'agost

La nova pista coberta del poliesportiu de Puçol estarà llesta el mes d'agost
  MÉS FOTOS
  La nova pista coberta del poliesportiu de Puçol estarà llesta el mes d'agost - (foto 2)
  La nova pista coberta del poliesportiu de Puçol estarà llesta el mes d'agost - (foto 3)
  La nova pista coberta del poliesportiu de Puçol estarà llesta el mes d'agost - (foto 4)
  La nova pista coberta del poliesportiu de Puçol estarà llesta el mes d'agost - (foto 5)

  Malgrat l'obligatòria parada pel coronavirus, les obres de les pistes poliesportives continuen avant i, durant la primera setmana de maig, han començat les obres de l'estructura metàl·lica per a la coberta de la segona pista. Encara que les obres porten un retard lògic sobre el pla inicial, l'objectiu és finalitzar tots els treballs a la fi de juliol, per la qual cosa a partir d'agost les dos noves pistes estarien disponibles per a entrenaments i competicions esportives.

  En 2014 s'obria per al gaudi dels veïns la passarel·la sobre l'autovia i el desdoblament del Camí La Mar (calçada per a vehicles i vereda per a vianants, ciclistes i animals). Este projecte es va fer realitat després de recuperar la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient l'espai de domini públic entorn de la Vereda Mangraners en el seu tram este, el que unix el cas urbà amb la platja de Puçol.

  En 2018 la Conselleria va posar en marxa una segona fase: el tram de la Vereda Mangraners que unix el nucli urbà amb les urbanitzacions, en la zona oest del terme municipal.

  Igual que va succeir amb el Camí La Mar, la Conselleria va iniciar la recuperació de l'espai de domini públic de la Vereda Mangraners, i este fet afecta directament a la zona sud del Poliesportiu Municipal, la que està junt amb la vereda i que implica una reculada de 5,5 metres lineals.

  Esta actuació en la vereda implica traslladar les dos pistes poliesportives, situació que ha aprofitat l'Ajuntament per a transformar una d'elles en una pista coberta, atenent així les peticions dels clubs esportius que entrenen i competixen cada setmana en eixes pistes, una cosa que no es pot realitzar quan la pluja o el mal temps ho impedixen.

  «El projecte recollia la construcció en primer lloc de la pista nord i, una vegada finalitzara eixa obra i es poguera utilitzar per part dels clubs per a entrenar i jugar, llavors començarien les obres en la pista sud, que a més aniria coberta. D'esta forma, sempre hi hauria una pista utilitzable pels clubs per a entrenar i competir, a més del pavelló cobert», recorda Elena Camarero, regidora d'Urbanisme.

  En 2018 es va licitar el disseny del projecte que va quedar adjudicat a Xúquer, Arquitectura i Enginyeria. El novembre de 2019 les obres es van adjudicar a l'empresa Imbesten (Gestió Integral d'Obres i Serveis) per 278.000 euros.

  En 2020 van començar les obres… i llavors va arribar el Covid-19.

  «Portem retard amb les obres perquè hem hagut de parar pel coronavirus i el treball s'està duent a terme amb les mesures que marca el Govern», apunta Joaquín Peiró, encarregat de les obres. «Ara al maig hem començat a instal·lar l'estructura metàl·lica de la coberta i esperem tindre-la completa a la fi d'este mes. Després falta l'ampliació de la pista, el tancament dels laterals amb blocs i la formigonada, que volem acabar al juny. Finalment, al juliol haurem de realitzar el poliment, repintada de la pista i la neteja final».

  A tot això s'unixen algunes modificacions sobre el projecte inicial, entre elles les dimensions finals de la pista coberta i, sobretot, la instal·lació d'una nova graderia de 20 metres de longitud, sota la coberta, naturalment.

  L'important és que l'obra continua avant i que les dos pistes estaran disponibles per a començar la nova temporada esportiva.

  Pujar