elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Millores en les zones verdes del carrer Bancalets, al costat del col·legi Jaume I

Millores en les zones verdes del carrer Bancalets, al costat del col·legi Jaume I
  MÉS FOTOS
  Millores en les zones verdes del carrer Bancalets, al costat del col·legi Jaume I - (foto 2)
  Millores en les zones verdes del carrer Bancalets, al costat del col·legi Jaume I - (foto 3)
  Millores en les zones verdes del carrer Bancalets, al costat del col·legi Jaume I - (foto 4)
  Millores en les zones verdes del carrer Bancalets, al costat del col·legi Jaume I - (foto 5)

  El 28 d'agost van començar les obres dels SUDS (Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible) en les zones verdes del carrer Bancalets, enfront del col·legi públic Jaume I. El projecte està subvencionat pels Plans d'Impuls al Medi Ambient i Canvi Climàtic de la Conselleria d'Agricultura i té un pressupost de 59.000 euros.

  «Hi havia un problema de drenatge en els dos jardins del carrer Bancalets, enfront del col·legi Jaume I, perquè la terra s'havia compactat massa», explica la regidora de Medi Ambient, Elena Camarero. «La conseqüència més immediata és que quan plou molt totes dos zones enjardinades s'inunden i l'aigua arriba a les voreres, per la qual cosa els veïns, els pares i alumnes del col·legi no podien accedir per aqueixa vorera».

  Els treballs consistixen en la implantació dels Sistemes Urbans de Drenatge Sostenible, la qual cosa implica excavar en la zona enjardinada per a instal·lar rases drenants, materials filtrants i espècies vegetals, amb el que s'augmenta la capacitat de filtració de les zones verdes.

  «És la segona vegada que acudim a estos sistemes drenants, perquè els provem en les obres de la plaça Manuel Broseta i el resultat és excel·lent per a evitar la inundació de les zones on s'acumula l'aigua d'escolament», finalitza la regidora.

  Com ja han començat les classes en els col·legis públics, s'ha habilitat un itinerari per als vianants per la calçada, per a garantir el pas dels vianants mentre es finalitzen les obres, la qual cosa està previst per a finals de setembre.

  L'alcaldessa Paz Carceller, que ha visitat les obres amb la regidora durant el matí del 15 de setembre, destaca esta «millora en les zones inundables, amb nous sistemes que també permeten millorar l'accessibilitat als col·legis i evitar problemes en els baixos del carrer Bancalets».

  Els 59.000 euros de l'obra dels SUDS estan subvencionats pels Plans d'Impuls al Medi Ambient i Canvi Climàtic de la Conselleria d'Agricultura.

  Pujar