elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Mercat de Nadal a Puçol: un èxit replet de llums, botigues, gent i molts riures!

Mercat de Nadal a Puçol: un èxit replet de llums, botigues, gent i molts riures!
  MÉS FOTOS
  Mercat de Nadal a Puçol: un èxit replet de llums, botigues, gent i molts riures! - (foto 2)
  Mercat de Nadal a Puçol: un èxit replet de llums, botigues, gent i molts riures! - (foto 3)
  Mercat de Nadal a Puçol: un èxit replet de llums, botigues, gent i molts riures! - (foto 4)
  Mercat de Nadal a Puçol: un èxit replet de llums, botigues, gent i molts riures! - (foto 5)

  L'esperit nadalenc ha arribat fins al cor de Puçol durant un cap de setmana en el qual el Passeig de la Constitució s'ha vist replet de llums, música, botigues, olor de dolços, activitats per a tota la família i, fins i tot, un tren que ha recorregut la població de punta a punta. Així, el Mercat de Nadal, organitzat per ACEP (Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol), ha complit totes les seues expectatives durant els dies 14 i 15 de desembre, donant la benvinguda a aquesta festivitat amb un somriure d'orella a orella i apostant pel comerç de proximitat.

  Després de l’obertura de la fira el dissabte a les 11.00 hores, es van desenvolupar totes les activitats que estaven programades. Així, els més xicotets de la família van poder ser més que partícips durant les jornades, i és que una sèrie d'activitats infantils com pintacares, globoflèxia, tallers, xocolatades i fins i tot la visita de Papà Noel, van assegurar l'èxit del mercat entre les edats més joves. Una divertida actuació per part del monologuista Óscar Tramoyeres a les 19 hores va concloure la primera jornada. El diumenge es van realitzar també altres activitats, com els tallers infantils a càrrec de Trespol o un taller de cuina realitzat pel Taller de Magda, seguit d'una altra rica xocolatada, una segona visita de Papà Noel i una rifa.

  «Enguany, la fira ha tingut molta més afluència que en 2018», apunta Gonzalo Alcácer, president de ACEP, que afig que en la ‘xocolatà’ s'han utilitzat quasi del doble de gots que l'any passat, el que indica una assistència més elevada. L'èxit, com explica, es deu al fet d'estar en un lloc més cèntric, de manera que el mercat es trobava a l'abast de tots, i també a la presència del tren turístic, «que va facilitar que la fira no estiguera ni a prop ni lluny i fora més còmode desplaçar-se», destaca el responsable.

  Al llarg del passeig se situaven les carpes dels comerços locals participants, el principi, vint-i-dos, «encara que alguns no van poder participar per problemes d'espai, cosa que esperem solucionar de cara a l'any que ve per a donar més cabuda», comenta Alcácer. D'esta manera, els visitants van poder aprofitar per a fer les seues compres nadalenques, des de torrons i més dolços, fins a adorns de Nadal i altres productes. Els comerços participants asseguren estar contents, ja que van poder realitzar vendes ‘in situ’ i, a més, repartir targetes de publicitat, destacant també la possibilitat d'obtindre més visibilitat i donar-se a conéixer.

  Van estar presents també altres organitzacions, com la Junta Local Fallera, que es trobava promocionant la pròxima carrera solidària Sant Silvestre. «El que pretenem, i que sembla que va eixint, és fer estes activitats conjuntes amb altres associacions i fins i tot amb l'Ajuntament», explica Gonzalo Alcácer, «de manera que tots facen les seues pròpies activitats però units pel mateix, per Puçol», afig.

  Partint de l'èxit d'este cap de setmana i de l'experiència que va obtenint des de 2018, ACEP pretén «fer-ho millor l'any que ve», com assegura el seu president, «perquè els veïns de Puçol puguen gaudir d'un cap de setmana lúdic mentre es promou el comerç de proximitat; que sàpien que estem ací», conclou Alcácer

  Pujar