elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Del 21 al 23 de maig, els veïns de Puçol en atur poden sol·licitar ocupació agrària per a este estiu

Del 21 al 23 de maig, els veïns de Puçol en atur poden sol·licitar ocupació agrària per a este estiu
  MÉS FOTOS
  Del 21 al 23 de maig, els veïns de Puçol en atur poden sol·licitar ocupació agrària per a este estiu - (foto 2)
  Del 21 al 23 de maig, els veïns de Puçol en atur poden sol·licitar ocupació agrària per a este estiu - (foto 3)

  L'Ajuntament de Puçol convoca una nova edició del programa d'ocupació agrària que es du a terme a l'estiu. Per a optar a un dels 69 llocs disponibles, les persones de Puçol aturades interessades que hagen treballat almenys 3 mesos en l'últim any en el Sistema Especial Agrari de la Seguretat Social poden sol·licitar la seua participació en el programa en l'Agència de Col·locació, del 21 al 23 de maig, de 8.15 a 14.15 hores.

  Per a realitzar la sol·licitud, han d'acreditar que han treballat en el Sistema Especial Agrari de la Seguretat Social, almenys, 3 mesos en l'últim any. D'aquesta manera, han de presentar el certificat d'empresa, la vida laboral o cupons pagats —en el cas que complete la cotització a càrrec seu el mateix treballador; en aquest cas també valdria el rebut o extracte del banc—.

  Així mateix, és necessari portar la declaració de la renda de tots els membres de la unitat familiar, o totes les pàgines de l'esborrany de declaració confirmat. Si té familiars a càrrec seu, fa falta presentar el llibre de família amb les pàgines de tots els fills.

  També es requerix el DNI, el número de la Seguretat Social i el Document d'Alta i Renovació de la Demanda d'Ocupació (DARDE) del SERVEF i el número de compte bancari en el qual li ingressarien la nòmina en cas de ser seleccionat. En cas de tindre algun fill discapacitat, s'ha de mostrar el certificat de minusvalidesa.

  Els contractes són d'1 i 2 mesos, segons els punts obtinguts mitjançant un barem social. En ell, es valoren qüestions com si es té fills a càrrec o si no s'ha participat en anteriors convocatòries a aquest programa, una cosa que permetria reunir més punts i, per tant, tenir més possibilitats de treballar durant 2 mesos; si no, es podria optar a participar durant 1 mes.

  Entre les tasques previstes s'inclou la neteja i consolidació dels marges dels barrancs per a prevenir les inundacions durant les pluges de tardor. També es té en compte el treball de les sendes interiors de La Costera, on hi ha tasques de manteniment que fer, i la continuació de les tasques de passar la via de terra a formigó en la séquia del Camí Assegadors.

  La convocatòria d'enguany s'ha avançat 15 dies respecte a l'habitual, per la qual cosa la selecció no serà a principis de juny, sinó al maig. A més, el programa s'inicia el 14 de juny, per la qual cosa en aquesta ocasió finalitzarà durant la primera quinzena de setembre. D'esta manera, les dates no se superposen amb el període en què les empreses contracten treballadors, de manera que puguen incorporar-se.

  El pressupost total destinat a aquesta acció supera els 150.000 euros; dels quals, 132.000 euros provenen de la subvenció del ministeri i, 19.000 euros que es destinen als materials emprats, els assumix l'Ajuntament.

  Les persones interessades poden presentar-se i realitzar la seua sol·licitud del 21 al 23 de maig, de 8.15 a 14.15 hores, en l'Agència de Col·locació, situada en l'Espai Social Martínez Coll, en el carrer La Costera, 9.

  Pujar