elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'última generació de festers «millennials», il·lusionats davant 2020

L'última generació de festers «millennials», il·lusionats davant 2020
  MÉS FOTOS
  L'última generació de festers «millennials», il·lusionats davant 2020 - (foto 2)
  L'última generació de festers «millennials», il·lusionats davant 2020 - (foto 3)
  L'última generació de festers «millennials», il·lusionats davant 2020 - (foto 4)
  L'última generació de festers «millennials», il·lusionats davant 2020 - (foto 5)

  El dissabte 1 de febrer va ser la presentació d'hivern dels festers de la Verge al Peu de la Creu, un acte que, entre familiars, amics i coneguts, va atraure la presència de centenars de veïns de la localitat decidits a conéixer als seus nous representants infantils, joves, casats i de la tercera edat. Tot, sota la responsabilitat de «fer la festa» en un any molt especial replet d'aniversaris importants.

  Onze parelles nascudes de dos grups d'amics diferents componen el grup de festers joves de la Verge al Peu de la Creu. Nascuts l'any 2000 la majoria d'ells, este grup de millennials per fi s'ha donat a conéixer després de més un any de treball darrere de les cambres: reunions, venda de cartons i loteria, servei de barra en multitud d'esdeveniments…

  Per fi han decidit que ja està bé de -només- treballar i que els toca començar a gaudir d'allò pel que tant s'estan esforçant: les Festes Populars i Patronals de la Verge al peu de la Creu.

  En realitat, més que decidir-ho, és que els correspon, i a més ho fan amb la il·lusió de «fer la festa» en un any molt especial. «Ens ha coincidit amb múltiples aniversaris, com el cinquantenari de la coronació de la Patrona, el 450 aniversari del descobriment de la seua imatge en el Cabeçol...», explica Alberto Martí, responsable de la tresoreria: «Tot això és molt especial per a nosaltres».

  Els joves asseguren estar molt units i aprofitar qualsevol excusa per a fer plans junts. «Si hi ha un acte aprofitem després per a esmorzar, anem al bou, a la bolera...», explica Carlos Esteve, que gestiona les relacions amb l'Ajuntament.

  «I també vam anar a saltar a un centre de llits elàstics!», afig la festera Marina Catalá entre riures, que pel que sembla li va agradar l'experiència. I també han celebrat Halloween, la nit de cap d'any, una escapada a Calp… Són molts els plans que fins al moment han fet, «i el que ens queda encara», apunta la jove, assegurant que tots fan «molta pinya».

  Fins al moment no han parat: atenció en barres durant septembre de 2019, organització de festes remember, misses, la cavalcada de Reyes, presentació d'hivern…

  Els diumenges, a més, són dies de reunió, «perquè tots podem», explica Claudia Gimeno, que afig que «normalment algun altre dia entre setmana també ens ajuntem». Ella i David Almela, com a caps, són els encarregats de supervisar totes les «delegacions de treball», com ells ho anomenen: Ajuntament, confraria, tresoreria, sopars, loteria… Cada fester pertany a, almenys, una d'elles, «encara que hi ha qui està en tot perquè és una mica farol...», destaca Carlos Esteve rient mirant de reüll a algun dels presents en la reunió.

  De moment, asseguren haver tancat alguns actes de cara a les pròximes festes patronals, encara que pel moment no es poden comptar. Això sí, estan intentant que enguany siguen «per a tot el món», apunta Gimeno, «perquè normalment se centren sobretot en la joventut, però les enfocarem a tots els públics», assegura: «i per descomptat també a la joventut».

  Sobretot, aprofitant que tenen contacte directe amb els festers casats i majors, «que també tenen moltes ganes de treballar i fer coses», explica Alberto.

  En definitiva i fora de tota novetat, este grup de joves amics estan desitjant que arribe el seu moment. «Estem treballant tot l'any, i quan arribe la festa passarem de treballar a gaudir, i també a lluir-se una mica», destaca Esteve, això sí, «sabent que seran només uns dies i que, quan passen, ens donarà pena que tot acabe».

  Pujar