elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Puçol destina 68.000 euros per a ajudes a autònoms, emprenedors i contractació d'aturats

L'Ajuntament de Puçol destina 68.000 euros per a ajudes a autònoms, emprenedors i contractació d'aturats
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament de Puçol destina 68.000 euros per a ajudes a autònoms, emprenedors i contractació d'aturats - (foto 2)

  El dimecres 3 de juny s'obri el termini de presentació de sol·licituds per a les tres línies de subvencions destinades a la recuperació de l'activitat econòmica: autònoms, contractació d'aturats i foment de l'emprenedoria. Una partida de 68.000 euros, amb els quals l'Ajuntament de Puçol té com a objectiu reactivar l'economia local i impulsar la creació d'ocupació.

  La primera línia d'actuació es dirigix als autònoms amb establiment permanent a Puçol, i pretén donar suport al manteniment de l'activitat econòmica quan els ingressos de la unitat familiar depenen en exclusiva del negoci de l'autònom. Per a això, s'oferix una subvenció de 500 euros.

  Per a impulsar la creació d'ocupació, la segona línia és les Ajudes a la contractació d'aturats, per a aquelles empreses que tenen el seu centre de treball o domicili fiscal a Puçol formalitzen un contracte de treball amb aturats del municipi. Per a estos casos existixen dos tipus d'ajuda:

  a) Per a les contractacions a jornada completa amb una duració mínima de sis mesos, una subvenció de 800 euros per persona contractada.

  b) Per a contractacions indefinides inicials, la subvenció ascendirà a 1.200 euros per persona contractada.

  La tercera línia d'actuació es dirigix a l'emprenedoria o autoocupació: aquells aturats empadronats a Puçol que es constituïsquen com a autònoms o microempreses. Per a rebre l'ajuda, serà imprescindible aportar un estudi de viabilitat favorable i mantindre l'activitat en les condicions establides en les bases de la convocatòria.

  En este cas, l'Ajuntament de Puçol dona suport a les despeses d'inici i la consolidació de l'activitat, incloses les cotitzacions a la Seguretat Social del titular, exclòs l'IVA. La subvenció cobrirà el 70% de les despeses justificades, fins a 1.500 euros.

  Elena Camarero, regidora d'Ocupació, recorda que «volem animar a les empreses del nostre municipi a la contractació de treballadors, així com als emprenedors que tinguen una idea de negoci, animant-los a posar-la en marxa i assessorant-los en els primers passos de la seua nova activitat».

  La primera línia d'ajudes suposa un import global de 50.000 euros i, les dos últimes, sumen 17.961 euros. En total, quasi 68.000 euros destinats a impulsar l'activació econòmica i l'ocupació.

  Les bases i instruccions per a sol·licitar les diferents subvencions les pots veure en el següent enllaç de la seu electrònica: https://bit.ly/3eOZBeN.

  Des de l'àrea d'Ocupació informen que per a entrar en la seu electrònica genera problemes de seguretat el navegador Internet Explorer, per la qual cosa es recomana als usuaris utilitzar Google Chrome o altres navegadors.

  Per a resoldre dubtes i consultes, telefonar al 960 611 376 o enviar un correu electrònic a daniel.sebastia@pucol.es.

  I recorda: el termini per a presentar sol·licituds s'obri el dimecres 3 de juny.

  Pujar