elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els joves del Vallet recondicionen el llit del barranc

Els joves del Vallet recondicionen el llit del barranc
  MÉS FOTOS
  Els joves del Vallet recondicionen el llit del barranc - (foto 2)
  Els joves del Vallet recondicionen el llit del barranc - (foto 3)
  Els joves del Vallet recondicionen el llit del barranc - (foto 4)
  Els joves del Vallet recondicionen el llit del barranc - (foto 5)

  Dimecres passat 8 de novembre, la regidora de Benestar Social Mar Mazo va visitar al tercer grup de joves de Puçol que realitza el tercer mòdul de 2017 que forma part dels itineraris d'inserció sociolaboral del projecte El Vallet, barri responsable i solidari. L'alumnat ha rebut una formació molt completa quant a oficis es refereix, però també s'ha treballat amb ells a nivell d'hàbits, igualtat de gènere i resolució de conflictes. Des d'octubre estan realitzant una intervenció directa en el llit del barranc del Vallet, en el qual estan construint una gran jardinera, a més de sanejar i pintar els murs de la passarel·la.

  Aproximadament, 40 alumnes han passat per aquests mòduls que combinen la formació teòrica i les tasques pràctiques de treball directe de reforma, manteniment i restauració de llocs públics. En aquest grup hi ha dotze alumnes que reben una formació molt completa: «no sols a nivell d'oficis, sinó que també es treballa amb ells a altres nivells», va explicar Mar Mazo, regidora de Benestar Social.

  Per exemple, s'ha posat especial atenció en «el desenvolupament humà a nivell d'actitud i hàbits; i igualtat de gènere, intermediació cultural i resolució de conflictes a nivell social», va detallar l'edil. «A més, s'han dut a terme complements formatius com ferramentes per a la recerca d'ocupació, tècniques per a redactar un currículum i realitzar una entrevista, fulls de càlcul...».

  Des del mes d'octubre, una de les tasques pràctiques que està portant el grup és «una intervenció directa en el llit del barranc del Vallet centrada en la construcció d'una gran jardinera en una part del mateix», va assenyalar Mar. També estan realitzant «el sanejament i pintura dels murs de la passarel·la per dins del barranc».

  El fet que joves, majoritàriament del barri, estiguen desenvolupant els treballs «suposa fer-los partícips de la necessitat de cuidar entre tots el nostre entorn», va subratllar. A més, fomenta que el veïnat «perceba que la joventut de Puçol també té capacitat per a aportar moltes coses positives», va reivindicar la regidora.

  «La Confederació Hidrogràfica del Xúquer, a qui pertany el llit i el seu manteniment, ha autoritzat aquests treballs», va indicar. «Li vam fer sabedora del projecte que està duent a terme Benestar Social en el barri i va comprendre que era i és necessari condicionar el barranc, a causa de la seua deteriorada imatge».

  Mar va fer insistència en l'èxit dels dos mòduls anteriors, en els quals «el treball amb els joves ha sigut més que satisfactori: arran de participar en l'escola d'oficis, molts d'ells han tingut la inquietud d'ampliar els seus coneixements per a encaminar-se a eixides laborals reals», va remarcar l'edil.

  Pujar