elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ana Isabel Pradas i la falla Picaio guanyen el concurs de TikTok «Puçol per la igualtat»

Ana Isabel Pradas i la falla Picaio guanyen el concurs de TikTok «Puçol per la igualtat»
  MÉS FOTOS
  Ana Isabel Pradas i la falla Picaio guanyen el concurs de TikTok «Puçol per la igualtat» - (foto 2)

  Dins d'Igual Dona, la programació d'actes culturals entorn del 8 de març, enguany s'ha organitzat per primera vegada a Puçol un certamen de vídeos per la igualtat de gènere a través de la plataforma TikTok. La iniciativa s'emmarca en el projecte Rodant per la igualtat, en el qual participen 32 municipis espanyols. Després de visionar les obres presentades, el jurat ha atorgat el primer premi a Ana Isabel Pradas i el segon a la falla Picaio.

  El certamen de TikTok Puçol per la igualtat s'ha desenvolupat entre l'1 i el 21 de març, amb l'etiqueta #Puçolporlaigualdad i l'etiqueta en l'àmbit nacional #rodandoporlaigualdad.

  Un total de 32 municipis de tota la geografia espanyola s'han sumat a la segona edició per a lluitar junts per la igualtat de gènere. L'objectiu de la convocatòria és estimular la capacitat creativa de la ciutadania i potenciar tant la reflexió com la conscienciació per la igualtat de gènere. Es va triar TikTok pel seu èxit entre els més joves.

  El primer premi, dotat amb 150 euros, canviables en una papereria de la localitat, ha sigut per a Ana Isabel Pradas Lorente pel seu treball en el qual un xiquet canta i representa la tornada de la cançó La puerta violeta, de Rozalén, convertida en un himne contra la violència masclista des de la seua publicació en 2017.

  Ana Isabel representarà a Puçol en el certamen nacional, on podrà obtindre premis de 1.000, 500, 400, 300 i 200 euros.

  Per part seua, el segon premi, dotat amb 100 euros per a canviar en una papereria local, ho ha aconseguit Lydia, de la Falla Picaio, pel vídeo en el qual xiquetes i demanen igualtat al ritme de la cançó Reines, de la cantautora Suu, la lletra de la qual inclou missatges d'apoderament femení.

  El lliurament de premis es realitza dimarts que ve, 29 de març, a l'Ajuntament.

  Pujar