elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un gran grafiti triat per concurs, protagonista de la façana de l'Ampli

Un gran grafiti triat per concurs, protagonista de la façana de l'Ampli
  MÉS FOTOS
  Un gran grafiti triat per concurs, protagonista de la façana de l'Ampli - (foto 2)

  La Regidoria de Joventut ha posat en marxa un concurs de grafiti del que eixirà el disseny triat que s'albirarà en la fatxada dels locals d'assaig de l'Ampli. Amb esta nova iniciativa es pretén augmentar la visualització del grafiti guanyador a l'ocupar edificis públics municipals emblemàtics. Fins ara estos dissenys s'utilitzaven només en centres de transformació pel que la seua projecció era més reduïda.

  L'estil i la tècnica dels dissenys és lliure, no obstant això tal com ha indicat el regidor de Joventut, Xavier Alcácer, "els dissenys han de tindre un vincle temàtic amb les funcions de l'edifici, la seua singularitat i significació". Sempre tenint en compte que no continguen assumptes violents, sexistes, obscens, homòfobs, xenòfobs o sexistes i que hagen sigut presentats segons les bases establides des del consistori. El plagi també serà motiu de desqualificació del concurs.

  El termini màxim de presentació de dissenys és el 18 de novembre en el registre d'entrada de l'Ajuntament. A més, han de ser originals, en color, en suport paper o cartolina i amb una grandària màxima DIN A4, junt amb el títol o lema en la part posterior de l'esbós. Per a respectar la confidencialitat dels grafitis, els creadors indicaran en un altre sobre, el lema perquè siga visible per fora, junt amb una fotocòpia del DNI i les seues dades personals que s'introduiran en l'interior.

  El guanyador del concurs rebrà un premi de 500 euros. A més d'una ajuda de 300 euros per a aquells materials que necessite per a la realització del grafiti en la façana de l'edifici. També se li proveirà de la maquinària d'altura necessària per al treball amb unes mesures de 12 X 6 metres.

  Este concurs és el més ambiciós fins ara perquè suposa un augment del reconeixement i la projecció a l'ocupar l'emplaçament privilegiat de formar part d'una façana municipal. Un treball que suposa un major esforç perquè el disseny ha d'estar relacionat amb l'edifici, per la qual cosa els creadors s'han d'informar de la seua funció.

  Una altra iniciativa duta a terme per la Regidoria de Joventut és la de posar en marxa un llibre de recopilació amb les obres de les sis edicions del Concurs de Grafiti.

  Pujar