elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El festival Salitre arriba a Puçol amb un «Escenari literari» de Bely Basarte

El festival Salitre arriba a Puçol amb un «Escenari literari» de Bely Basarte
  • La tercera edició de Salitre (Festival de Literatura del Mediterrani) s'ha celebrat del 8 al 19 de novembre en cinc poblacions valencianes.

  • Entre elles Puçol, que va comptar el dissabte 18, al matí, amb un «Escenari literari» de Bely Basarte a l'Espai Social La Barraca: una presentació amb entrevista, una breu actuació (showcase) i la signatura d'exemplars per a una trentena de veïns.

MÉS FOTOS
El festival Salitre arriba a Puçol amb un «Escenari literari» de Bely Basarte - (foto 2)
El festival Salitre arriba a Puçol amb un «Escenari literari» de Bely Basarte - (foto 3)
El festival Salitre arriba a Puçol amb un «Escenari literari» de Bely Basarte - (foto 4)
El festival Salitre arriba a Puçol amb un «Escenari literari» de Bely Basarte - (foto 5)

València, Torrent, Paterna, El Palomar i Puçol han sigut les seus del tercer Festival Salitre, organitzat per la Diputació de València a través de l'àrea de Joventut, que té com a objectiu acostar el món de les lletres als joves a través d'activitats com la música, la fotografia, la il·lustració i les arts escèniques.

Puçol participa per primera vegada amb la presència de la cantautora madrilenya Bely Basarte, una jove iniciada en les xarxes socials que es va donar a conèixer per les seues versions (covers) de grans èxits en el seu YouTube. A partir d'ací, una progressió que li ha portat a col·laborar en un projecte de Disney.

De tot això va parlar durant mitja hora, abans de cedir la paraula als 30 assistents, perquè preguntaren de temes com la seua trajectòria, els seus projectes futurs i la forma en què treballa les composicions.

Després de les paraules, va arribar l'hora de la música: en acústic, acompanyada de la seua guitarra, Bely va interpretar sis temes en directe (un showcase), agradables, senzills i rebuts amb entusiasme pels seus seguidors. Va ser una agradable manera de presentar el seu nou disc, Bomba de fum.

«Estem molt contents perquè suposa que la Diputació de València dona suport a projectes culturals no centralitzats, sinó que arriben als pobles de la província, la qual cosa ens permet donar-nos a conèixer a altres poblacions i a altres artistes», assenyala el regidor Carlos Esteve, arran de la presència de Bely Basarte en La Barraca. «Molt agraïts per participar en el Festival Salitre, confiem a continuar formant part del projecte en els pròxims anys».

Com a colofó, la matinal va finalitzar amb la signatura de discos i fotos al costat de tots els que volien una imatge amb ella per a pujar-la a les seues xarxes. L'etern retorn als orígens: les xarxes.

Pujar