elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Experimenta una forma diferent d'oci i sol·licita el teu hort en la Costera abans del 10 de novembre

Experimenta una forma diferent d'oci i sol·licita el teu hort en la Costera abans del 10 de novembre
  MÉS FOTOS
  Experimenta una forma diferent d'oci i sol·licita el teu hort en la Costera abans del 10 de novembre - (foto 2)
  Experimenta una forma diferent d'oci i sol·licita el teu hort en la Costera abans del 10 de novembre - (foto 3)
  Experimenta una forma diferent d'oci i sol·licita el teu hort en la Costera abans del 10 de novembre - (foto 4)

  T'interessa provar el cultiu d'un hort d'oci en el Paratge Natural la Costera de Puçol? Fins el 10 de novembre, els nostres veïns poden sol·licitar una parcel·la d'aquest racó verd de la localitat que permetrà als seus usuaris experimentar una alternativa de recreació saludable que, a més, fomenta l'agricultura tradicional.

  La parcel·la dedicada a este ús es distribueix en 18 horts d'ús individual i 3 horts destinats a col·lectius i associacions de la població. Els veïns de Puçol interessats hauran de presentar la seua sol·licitud en la planta baixa de l'Ajuntament, acompanyada d'una còpia del DNI, la targeta de residència o document equivalent i el certificat d'empadronament.

  Només s'admetrà una sol·licitud per unitat familiar, i podran optar a ser titulars d'una autorització les persones físiques, majors d'edat, amb plena capacitat jurídica i d'obrar que complisquen la resta de requisits establits en el reglament.

  Les associacions inscrites en el registre municipal hauran de presentar una sol·licitud subscrita pel representant legal del col·lectiu, l'acreditació de la dita representació i el certificat de la seua inscripció en el registre local d'associacions.

  El termini per a presentar les sol·licituds de les dues modalitats finalitza el pròxim 10 de novembre. En el cas que el nombre de sol·licituds supere el dels horts disponibles en cada sector de la població, es realitzarà l'adjudicació per sorteig; per mitjà d'un segon sorteig s'adjudicaran les parcel·les concretes a cada un dels agraciats en el primer.

  Quan s'adjudiquen les parcel·les previstes, aquells que no hagen sigut adjudicataris formaran part d'una llista de suplents. El resultat del sorteig es farà públic per a la seua consulta en la web municipal i el tauler d'anuncis de l'Ajuntament.

  “L'autorització per a l'ús de cada hort tindrà una duració de 2 anys des de l'endemà de la publicació dels resultats de la seua adjudicació”, apunta Juanjo Manzaneque, regidor de Medi Ambient. “Si es retirara l'autorització al primer destinatari, se li oferiria als interessats inclosos en la llista d'espera; pel temps que li hauria quedat de vigència al seu usuari original”, afegeix.

  En el cas que el temps de vigència fóra inferior a 6 mesos, la nova autorització es concediria per un termini que sumara el temps que quedara més dos anys. Els usuaris, en tot cas, estaran obligats a complir les normes i bones pràctiques que s'assenyalen en les bases i el reglament d'ús des del moment de l'adjudicació.

  Pujar