elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una etapa per a la història: mesures de l'Ajuntament durant i després de l'estat d'alarma

Una etapa per a la història: mesures de l'Ajuntament durant i després de l'estat d'alarma
  • El 14 de març començava una etapa inèdita en la història: un confinament obligatori a causa del coronavirus

  • Després d'una primera fase, centrada en informar de les mesures que anava marcant el Govern d'Espanya, el treball de l'Ajuntament es va centrar en mantindre els serveis municipals i l'atenció als veïns

  • Passat l'estat d'alarma, és el moment de les ajudes, de potenciar l'ocupació, de garantir serveis segurs i de continuar treballant tots junts

MÉS FOTOS
Una etapa per a la història: mesures de l'Ajuntament durant i després de l'estat d'alarma - (foto 2)
Una etapa per a la història: mesures de l'Ajuntament durant i després de l'estat d'alarma - (foto 3)

La clau durant el confinament era clara: seguir la normativa que el Govern anava marcant, per a això han sigut fonamentals els mitjans de comunicació locals És Puçol (WhatsApp, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube i pàgina web).

Pese al confinament, les emergències s'han atés, per aquest motiu les ajudes específiques per a aliments, amb vals per a comprar en comerços locals, s'hagen multiplicat en aquestes dates. «Igual que les ajudes al pagament de lloguers, llum i aigua, que s'han triplicat aquesta primavera», explica l'alcaldessa Paz Carceller.

S'han mantingut els serveis d'atenció al ciutadà, això sí, via telemàtica, i la possibilitat d'obtindre el certificat digital… alguna cosa que pocs ajuntaments de l'entorn han oferit. El teletreball ha funcionat en tots els departaments municipals.

Durant el confinament han començat les ajudes a autònoms, emprenedors i empreses locals. Tota una sèrie de propostes tramitades a través de la AEDL (Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local) destinades a potenciar l'ocupació, la contractació i el teixit empresarial local.

«Han sigut temps difícils, en els quals cada dia calia adaptar els nostres serveis a les normatives i condicions de l'estat d'alarma», resumeix l'alcaldessa. «La nostra principal preocupació sempre ha sigut la protecció dels nostres veïns i vetlar per la seua salut durant el període més crític».

El retorn a la normalitat ha vingut acompanyat de multitud de projectes: obertura d'edificis públics amb les màximes mesures de seguretat (Benestar Social, piscina, aula d'estudi, poliesportiu…), pla de contingència per a la platja (amb mesures excepcionals), els auxiliars a la platja (informadors contractats per Generalitat per a potenciar la seguretat), Concilia (un projecte perquè els pares que treballen tinguen atesos als seus fills al juliol), els campus esportius d'estiu (organitzats per les escoles esportives municipals) i, el 7 de juliol, la inauguració de la Sala Blava (espai cultural al costat de l'Oficina de Turisme).

A nivell polític, una taula de treball amb tots els grups municipals per a aprovar mesures per a la creació d'ocupació, el comerç local i l'atenció a les persones més vulnerables.

Un treball amb mesures consensuades tots els grups polítics municipals amb un solo objectiu: Activar Puçol.

Pujar