elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Este estiu, el Centre de Salut amplia els seus serveis a la platja i en el nucli urbà

Este estiu, el Centre de Salut amplia els seus serveis a la platja i en el nucli urbà
  • Per primera vegada, este estiu el Centre de Salut situat en el nucli urbà obrirà també a les vesprades per a atenció mèdica

  • Una ampliació d'horari que se suma a les urgències durant les 24 hores en el mateix centre i a l'horari matinal en el Centre de Salut de la Platja

  • Totes estes mesures comporten un acte de responsabilitat per part dels veïns: telefonar abans per a demanar cita prèvia

MÉS FOTOS
Este estiu, el Centre de Salut amplia els seus serveis a la platja i en el nucli urbà - (foto 2)

La situació especialment delicada en l'àmbit sanitari durant els últims mesos manté al personal del Centre de Salut a ple rendiment. Però, això sí, el telèfon és la primera eina que els veïns han d'utilitzar: «és imprescindible vindre amb cita prèvia a les activitats habituals: Sintrom, cures, extraccions i també al metge de capçalera, al qual han d'explicar el seu cas i, si és necessari acudir a consulta, se li assigna horari», apunta Carolina Fernández, coordinadora d'infermeria del Centre de Salut de Puçol.

Encara que la cap de zona bàsica, Rosa Ramírez, reconeix que «a Puçol, els veïns han entés a la perfecció les normes de l'estat d'alarma i han actuat amb responsabilitat», és el progressiu retorn a la normalitat el que exigix més atenció per part dels veïns, perquè la crisi del Covid-19 encara no ha acabat i «no hem de baixar la guàrdia».

Precisament, per a no baixar la guàrdia, este estiu l'atenció sanitària es multiplica a Puçol, tant a la platja com en el nucli urbà.

De l'1 de juliol al 15 de setembre està obert el Centre de Salut de la Platja, situat a l'Espai Voramar, al costat de l'Oficina de Turisme. Encara que l'horari d'obertura de les instal·lacions és de 8.15 a 14.15 hores, és imprescindible concertar cita prèvia telefonant al 963 210 721.

A causa de les mesures de seguretat, dins de les instal·lacions podrà haver-hi un màxim de 8 usuaris al mateix temps i hi haurà tres horaris específics, sempre amb cita prèvia: de 8.30 a 10.30 i d'11.00 a 14.00, per a atenció mèdica; i de 12.00 a 14.00 hores per a cures.

Pel que respecta al Centre de Salut del Caminás, manté el seu horari matinal, de dilluns a divendres, de 8.00 a 15.00 hores. I, per descomptat, l'atenció continuada en Urgències durant les 24 hores del dia.

Però, des de l'1 de juliol, s'amplia l'horari a les vesprades, de dilluns a dijous, de 15.00 a 19.00 hores. En este horari també hi haurà atenció del metge de capçalera.

Això sí, l'aforament és limitat, per la qual cosa abans d'acostar-se al Centre de Salut cal telefonar per a demanar cita prèvia, tant per al matí com per la vesprada, a qualsevol d'estos dos telèfons: 963 178 235 o 963 178 240.

Recorda: continuem tenint una situació sanitària especial, la responsabilitat de cadascun de nosaltres és una de les eines més importants per a lluitar contra el coronavirus… i eixa responsabilitat comença amb un gest molt senzill: abans d'acudir al Centre de Salut, telefona per a demanar cita.

Pujar