elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Enguany l'Ajuntament estalviarà 25.000 euros en llicències informàtiques

Enguany l'Ajuntament estalviarà 25.000 euros en llicències informàtiques
  MÉS FOTOS
  Enguany l'Ajuntament estalviarà 25.000 euros en llicències informàtiques - (foto 2)

  Seguint la seua política de potenciar l'ús de software lliure, la Regidoria d'Administració Electrònica de l'Ajuntament de Puçol està implantant el sistema operatiu LliureX en les distintes dependències municipals, començant per les aules de formació de l'Escola Permanent d'Adults (EPA), la biblioteca i l'aula de formació en la Casa de Cultura i, finalment, l'aula de formació de l'Espai Social Martínez Coll. En total, l'estalvi en el cost de llicències serà de 25.000 euros.

  LliureX és una distribució de Linux realitzada per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat valenciana, l'objectiu de la qual és "la introducció en el sistema educatiu de la Comunitat Valenciana de les noves tecnologies de la informació i la comunicació basades en software lliure", apunta la regidora Mery Cortell. "Per a arribar a tots els centres educatius, Lliurex es distribuïx en les dos llengües oficials de la Comunitat Valenciana, castellà i valencià".
  A més de fomentar l'ús del programari lliure, permet reaprofitar vells ordinadors que tinguen instal·lat el Windows XP, els quals havien deixat de ser funcionals ja que actualment no admeten actualitzacions, la qual cosa els convertix en una possible porta d'accés per als atacs de virus i pirates informàtics.

  "Primer vam eliminar les llicències de Microsoft Office i les vam substituir per LibreOffice, un software lliure i gratuït, amb el consegüent estalvi econòmic per a l'ajuntament", finalitza la regidora. "Ara hem començat a utilitzar LliureX com a sistema operatiu amb estes experiències pilot que ens serviran per a avaluar en un futur la viabilitat de la seua utilització en la resta de dependències municipals, amb el consegüent estalvi econòmic en llicències de programes i sistemes operatius".

  Un estalvi que es pot mesurar i que oferix resultats molt significatius: amb tots estos canvis, enguany l'Ajuntament de Puçol estalviarà 25.000 euros.

  Pujar