elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El 5 d'octubre comença la campanya de vacuna contra la grip en el Centre de Salut de Puçol

El 5 d'octubre comença la campanya de vacuna contra la grip en el Centre de Salut de Puçol
  • El Centre de Salut ja ha realitzat un llistat amb els veïns majors de 65 anys i els està cridant un a un per a donar-los cita

  • Una fórmula per a evitar cues i aconseguir que els veïns amb factors de risc tinguen prioritat en la vacunació. Això sí, cal ser puntuals a l'hora d'acudir a la cita

  • Aquells veïns que desitgen vacunar-se, encara que no tinguen factors de risc, han de sol·licitar cita telefonant al 963 178 235 o a través de l'aplicació GVA +Salut

MÉS FOTOS
El 5 d'octubre comença la campanya de vacuna contra la grip en el Centre de Salut de Puçol - (foto 2)
El 5 d'octubre comença la campanya de vacuna contra la grip en el Centre de Salut de Puçol - (foto 3)
El 5 d'octubre comença la campanya de vacuna contra la grip en el Centre de Salut de Puçol - (foto 4)

«El criteri és el mateix que estem aplicant en tots els horaris: evitar l'aglomeració de veïns, per la qual cosa la cita prèvia és imprescindible per a ser atés també en el cas de les vacunes contra la grip», apunta Carolina Fernández, coordinadora d'Infermeria del Centre de Salut. «Cal tindre en compte que els matins estem centrant-les en la lluita contra el Covid-19 i realitzem unes 30 proves PCR cada dia, tant a veïns amb símptomes com al seu entorn. Per això les vacunes les posarem a les vesprades, sempre que siga possible, i tenim previstes unes 120 vacunes diàries».

Una organització imprescindible en esta època, amb un horari el més ajustat possible, amb mesures de seguretat exigents, però s'atendrà a tots els veïns.

La prioritat en este cas se centra en els veïns majors de 65 anys amb factors de risc, que obrin el calendari de vacunes i han sigut els primers als quals han telefonat des del Centre de Salut.

A continuació, els majors de 65 sense factors de risc, els menors de 65 amb factors de risc i, finalment, els menors d'eixa edat que ho hagen sol·licitat al telèfon 963 178 235 o per l'app GVA +Salut.

«En el cas dels xiquets, serà el pediatre el que valore en cada ocasió la conveniència o no de vacunar-lo. Però, en qualsevol cas, la trucada telefònica o la sol·licitud per l'aplicació del mòbil és imprescindible perquè no podem vacunar sense cita prèvia», insistix Carolina.

Per a atendre les proves del Covid-19, les vacunes i, al mateix temps, les peticions dels veïns, el Centre de Salut ha augmentat els horaris d'atenció: de dilluns a dijous, de 8 a 21 hores i els divendres de 8 a 15 hores.

Pujar