elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de València subvenciona nou projectes a Puçol per un total de 862.000 euros

La Diputació de València subvenciona nou projectes a Puçol per un total de 862.000 euros
  MÉS FOTOS
  La Diputació de València subvenciona nou projectes a Puçol per un total de 862.000 euros - (foto 2)
  La Diputació de València subvenciona nou projectes a Puçol per un total de 862.000 euros - (foto 3)
  La Diputació de València subvenciona nou projectes a Puçol per un total de 862.000 euros - (foto 4)
  La Diputació de València subvenciona nou projectes a Puçol per un total de 862.000 euros - (foto 5)

  El pla bianual d'ajudes de la Diputació de València permetrà a l'Ajuntament de Puçol escometre diferents actuacions repartides entre el nucli urbà, la platja i les urbanitzacions. Les inversions van destinades a millorar el cicle integral de l'aigua, l'accessibilitat i les vies públiques, les instal·lacions esportives, les dependències de benestar social i la maquinària de la brigada municipal.

  La Diputació de València va aprovar en el ple del 22 de setembre el llistat de noves infraestructures i serveis del Pla d'Inversions 2020-2021, la qual cosa suposarà una inversió total de 31 milions d'euros distribuïts entre els 334 projectes sol·licitats pels diferents ajuntaments de la província.

  «En el cas de Puçol, la subvenció ascendix a 862.000 euros, amb els quals s'escometran set projectes de millores en les infraestructures del municipi i en edificis públics, a més de la compra de maquinària per a la brigada municipal», apunta la regidora d'Urbanisme, Elena Camarero.

  Les inversions es dividixen en cinc blocs: cicle integral de l'aigua, pavimentació de vies públiques i millora de l'accessibilitat, instal·lacions esportives, benestar social i maquinària.

  Dins del cicle integral de l'aigua, es realitzaran millores en la captació i en l'estació de bombament d'aigües pluvials en la zona del Caminàs i avinguda València.

  Les actuacions de millora del paviment i l'accessibilitat es repartixen per diferents zones del terme municipal. Entre elles, la pavimentació del carrer Bancalets, els vials i accessibilitat en el Barrio i en la plaça del País Valencià, així com la millora d'accessibilitat en diferents punts de la urbanització Los Monasterios.

  Les inversions en instal·lacions esportives es repartixen entre el Poliesportiu Municipal (amb millores en les pistes de frontons, piscina, vestuaris, i altres instal·lacions, així com millores en l'accessibilitat). D'altra banda es començarà a construir l'any vinent noves instal·lacions esportives en la zona de la platja, amb una primera fase que inclou el clos, els vestuaris, la urbanització de la parcel·la i dues piscines.

  «Les instal·lacions esportives actuals s'han quedat xicotetes per al gran nombre d'usuaris i els clubs esportius que tenim en l'actualitat. Es milloraran les instal·lacions del poliesportiu municipal i es posarà en marxa una nova zona esportiva a la platja, per a donar servei tant als veïns com als clubs. És prioritari per a nosaltres que Puçol tinga unes instal·lacions concordes al nivell dels nostres esportistes i aconseguir ser un referent esportiu a escala provincial», explica l'alcaldessa Paz Carceller.

  Les obres necessàries en l'antic edifici de la televisió local, per a adaptar-ho a la normativa actual d'accessibilitat i instal·lacions, permetran que este espai es convertisca en la nova seu dels diferents serveis de Benestar Social amb la finalitat de poder oferir una millor atenció als usuaris.

  Finalment, dos subministraments de maquinària municipal per a optimitzar els treballs que duu a terme la brigada d'obres i serveis.

  «Enguany les subvencions de la Diputació han canviat substancialment respecte a les anteriors, ja que es tracta d'un pla biennal amb un temps major d'execució, per al que cal organitzar-se i programar-se bé. Cal no oblidar el punt en el qual ara estem: en el seu moment enviarem una memòria de cada actuació, ara la Diputació ens està revisant i aprovant els projectes, i quan la Diputació done el vistiplau, llavors podrem començar a contractar cada actuació i començaran les obres», finalitza la regidora d'Urbanisme.

  Pujar