elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Després de 637 dies, el 16 d'octubre, primer dia de «bous al carrer» a Puçol després de la pandèmia

Després de 637 dies, el 16 d'octubre, primer dia de «bous al carrer» a Puçol després de la pandèmia
  MÉS FOTOS
  Després de 637 dies, el 16 d'octubre, primer dia de «bous al carrer» a Puçol després de la pandèmia - (foto 2)
  Després de 637 dies, el 16 d'octubre, primer dia de «bous al carrer» a Puçol després de la pandèmia - (foto 3)

  Ningú pensava, que després d'acabar el festeig taurí de Sant Antoni el llunyà 18 de gener de 2020, anàvem a tardar tant a gaudir els aficionats de veure els caps de bestiar als nostres carrers. Com tots sabem, va vindre la crisi sanitària de la COVID i la festa es va paralitzar. Així doncs, després de l'autorització per part de les autoritats autonòmiques i el suport de les nostres autoritats locals, els festejos taurins de bous al carrer van tornar a Puçol 637 dies després el festeig del dia gran, el 7 de Setembre… però celebrat el 16 d'octubre.

  Per a este dia, aprofitant que era dissabte, es va realitzar a les 8 del matí el tradicional tancament amb bous del ramader local Jaime Bosch Saliner.

  A continuació, va ser desencaixonat el bou Armador, núm. 36 de la ramaderia xarra del Pilar. Exemplar amb molts quilos damunt, que va recórrer gran part del recinte sense cap fixesa.

  Seguidament va ser soltat des del corro, un bou del Saliner.

  A la vesprada, després de la tradicional baixada de caixons, es va preparar la desencaixonada de quatre bous.

  En primer lloc va saltar a l'arena, el bou Fatuo, marcat amb el núm. 26 de la ramaderia del Conde de la Maza. Exemplar ben presentat i amb bastants anys damunt, el qual si va envestir amb promptitud en els primers compassos de la lídia, prompte va començar a mostrar-se prudent.

  A continuació, va ser desencaixonat el bou Nivelador, marcat amb el núm. 14 de la Campana. Bou de boniques faiçons i pelatge sard, que va protagonitzar els moments més lúcids de la vesprada i també els més perillosos. Va acudir noble i ràpid a les cites dels aficionats i va desenvolupar quasi tota la seua lídia als carrers estrets del nucli antic, on es va fer de respectar per les seues llargues i ràpides envestides. En una d'elles, va prendre a un aficionat voltejant-ho reiteradament, i que gràcies a la ràpida intervenció de coneguts aficionats locals, no va tindre conseqüències més greus, encara que la persona va haver de ser traslladada amb lesions.

  Mostero, núm. 30 de Jandilla, va ser el tercer bou de la vesprada. S'esperava molt més d'este bou, que va tindre un comportament molt abanto durant la seua lídia.

  Finalment, va ser desencaixonat el bou Infeliz, marcat amb el núm. 25 de la ramaderia gaditana de Torrestrella. Un bou que va envestir bé en les cites en l'arena, però prompte va eixir d'ella i es va limitar a defensar-se.

  La vesprada va finalitzar amb la solta d'una vaca del Saliner i l'embolada del bou Armador del Pilar. Este bou va ser embolat per la quadrilla de Juanfer Ferrer Rallaet, tallant l'entenimentada Juanfra Claramunt.

  A la nit, van ser embolats els mateixos bous de la vesprada. En primer lloc, la quadrilla de Juanfer Ferrer Rallaet emboló al bou Nivelador de la Campana, tallant la corda Pascual Villalba Candela. Potser va ser l'embolada més lluïda de la nit.

  Emboladors de l'art van fer la seua labor amb el bou Fatuo del Conde de la Maza, alliberant-lo del piló Sergio Pérez Villalba.

  En tercer lloc va ser embolat el bou Infeliz de Torrestrella, a càrrec de Emboladores Misut, tallant la corda David Esteve. Lamentar en esta embolada el contratemps sense conseqüències greus d'un conegut aficionat local.

  Finalment, la quadrilla de Paco López va ser l'encarregada d'embolar al bou Mostero de Jandilla, tallant la corda Francisco Miguel Ferrer.

  Agrair en este primer dia de festejos taurins a Puçol, el bon fer dels col·laboradors taurins, tant en les tasques pròpies del desenvolupament del festeig, així com en el seguiment de la nova normativa COVID. Per descomptat també, extensiu als aficionats pel compliment de la normativa, usant sobretot les màscares obligatòries.

  La pròxima jornada taurina, organitzada per l'Ajuntament de Puçol en col·laboració amb la penya taurina El Barri, serà el 30 d'octubre.

  Pujar