elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Curs de tecnologia per a trovar ocupació en Puçol

Curs de tecnologia per a trovar ocupació en Puçol
  MÉS FOTOS
  Curs de tecnologia per a trovar ocupació en Puçol - (foto 2)
  Curs de tecnologia per a trovar ocupació en Puçol - (foto 3)

  Amb l'objectiu de superar el problema de l'exclusió tecnològica a l'hora d'accedir al món laboral, el Departament d'Ocupació i Turisme de l'Ajuntament de Puçol ha posat en marxa un curs de tecnologia per a persones desocupades, gratuït i de 120 hores, que es desenvoluparà en l’Espai Jove tots els dies laborables entre el 19 de desembre i el 24 de febrer.

  La iniciativa té l'objectiu de minimitzar la barrera tecnològica amb la qual moltes persones es troben a l'hora de trobar ocupació. Encara que actualment la majoria de ciutadans poden accedir a Internet, siga des de la seua casa o utilitzant els serveis de wifi locals, existeix un altre tipus d'exclusió tecnològica: la de saber com utilitzar-la, sobretot, per a poder accedir a ocupacions que des dels últims anys exigeixen comptar amb certes habilitats bàsiques en la utilització de la tecnologia.

  El curs pretén, per tant, que la persona es puga defendre en aquest sentit, però no sols en l'entorn laboral sinó en qualsevol àmbit de la vida. D'aquesta manera, a més de promoure l'alfabetització informàtica (saber com encendre i apagar un ordinador, utilitzar el ratolí o el teclat…), s'ensenyaran aspectes una mica més avançats i cada vegada més demandats en el món laboral, com l'obtenció i utilització de la signatura electrònica o de la vida laboral, l'elaboració de factures –que, a partir de l'1 de gener, ja no s'emetran en paper-, utilitzar programes d'ofimàtica com el Microsoft Word o Excel, crear comptes de correu electrònic...

  Amb inici el 19 de desembre, el curs, de 120 hores en total, es dividirà en 40 sessions de 3 hores que s'impartiran tots els dies laborables entre les 9:30h i les 12:30h. Tots els alumnes tindran a la seua disposició un ordinador, de manera que el professor podrà adaptar el ritme de les classes a cada subgrup segons el nivell de cadascun.

  «Aprofitem per a demanar paciència a les persones que habitualment acudeixen a l'aula d'estudi de l’Espai Jove, que, durant les tres hores diàries de duració del curs, es veurà reduïda per una mampara de cristall que permetrà separar tots dos espais», destaca Daniel Sebastià, tècnic d'Ocupació.

  L'objectiu és dur a terme un curs transversal que proporcione diferents habilitats bàsiques en informàtica. «Fa 19 anys que atenc persones desocupades i moltes vegades notem que tenen certs complexos a l'hora de demanar ajuda per a fer tràmits ordinaris», explica Sebastià, i afig que la idea del curs és mostrar-los que, «començant pel més bàsic, ja han començat a dominar les TIC».

  Des del Departament d'Ocupació i Turisme s'espera que hi haja interés per part dels ciutadans a l'hora d'aprofitar este curs que, sent gratuït per a l'aturat, exigix un important esforç per a l'administració local.

  Les inscripcions al curs es realitzen en el Centre de Dia de Menors, al carrer Martínez Coll, núm. 10B.

  Pujar